30.03.2016 13:17

Savu meistaru varēs satikt arī Pierīgas novados

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

No 1. līdz 3. aprīlim visā Latvijā jau astoto reizi notiks pasākums "Satiec savu meistaru!" ko rīko Kultūrizglītības un materiālā mantojuma centrs. Vairāk nekā 150 vietās mācekļus pie sevis aicinās ne tikai tautas lietišķās mākslas meistari, bet arī stāstnieki, teicēji, pavāri un muzikanti. Interesentus meistari gaidīs arī vairākos Pierīgas novados.

Dienas centra "Vangaži" amatnieku kopas dalībnieki sirsnīgi aicina apmeklēt, iepazīties un līdzdarboties atklātajās meistarklasēs 31. martā, 1. un 2. aprīlī no plkst. 12.00 līdz 15.00 šādos rokdarbu veidos: rišeljē, izšūšana, baltie darbi, mezglošana, adīšana, tamborēšana, puzuru veidošana u.c.

Stopiņu novadā no 1. līdz 3. aprīlim līdzdarboties aicina Tautas lietišķās mākslas studijas "Ulbroka" meistares, kuras iepazīstinās ar jostu, grāmatzīmju, dvieļu, segu, lakatu, brunču un grīdas celiņu aušanu, kā arī adīšanu, tamborēšanu un rotu veidošanu.

Carnikavas tautas namā "Ozolaine" 2. aprīlī plkst. 13 Zane Ulmane un TLMS "Auseklītis" dalībnieki iepazīstinās ar Vidzemes šatiera segām. Ādažu kultūras centrā 3. aprīlī plkst. 12 jaunās māmiņas un vecāki ar bērniem varēs mācīties šūpuļdziesmas. Tīnūžos meistares demonstrēs aušanas prasmi un šķeterēšanu ar ratiņu, bet Ķekavā – zeķu adīšanas un pērļu jostas aušanas māku.

Siguldā un Krimuldā interesenti varēs iepazīties ar aušanas prasmēm, Turaidas muzejrezervātā 1. aprīlī darbosies kalēja meistardarbnīca. 2. aprīlī vairākās vietās Siguldā varēs gan apgūt cimdu un zeļu adīšanu, gan batikošanu, gan iemācīties rotaļas un dančus, bet Jūdažos – noklausīties lekciju par ārstniecības augiem, biškopības produktiem un sveču gatavošanu.

Ik pavasari pasākums kļuvis par gaidītu notikumu, un aizvadītajos gados "savu meistaru" darbnīcās, studijās, muzejos, skolās, kultūras centros, bibliotēkās apmeklējuši 18 tūkstoši dažādu paaudžu interesentu. Projekta būtība ir vēstīt plašākai sabiedrībai par nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu un pārmantošanu, kā arī meistariem, viņu zināšanām un prasmēm.

Vairāk informācijas meklēt šeit.