16.06.2012 08:31

Izbaudīt bērnības atmiņas uz Mālpils muižu aicina Goda kūma - Evita Zālīte

Autors  Agnese Dzene
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Nedēļas nogalē operdziedātāja Evita Zālīte viesosies Mālpils muižas bērnības svētkos un rūpēsies, lai pasākuma temperatūra būtu silta. Nedēļas nogalē operdziedātāja Evita Zālīte viesosies Mālpils muižas bērnības svētkos un rūpēsies, lai pasākuma temperatūra būtu silta. publicitātes foto

Mālpils muižā 16. jūnijā tiks svinēti īpaši bērnības svētki – par Goda kūmu izvēlēta Latvijas Nacionālās operas soliste un četru bērnu māmiņa Evita Zālīte.

Operdziedātāja atzīst, ka parasti tituli viņai šķietot ārišķīgi, taču šis nav tas gadījums. "Šajā gadījumā svarīgākais noteikti ir pats mazais cilvēks. Viņam šī diena atmiņā paliks kā svētki, savukārt pieaugušajam tiek uzticēts jauns un svarīgs pienākums. Krustvecāki visu dzīvi stāvēs blakus, viņi kļūst par otriem vecākiem, un tā ir liela atbildība," uzskata dziedātāja.

Sestdien Evita jaunajiem krustvecākiem radīs izpratni par viņu jauno titulu un pienākumiem un gādās par vienkārši labi pavadītu laiku mazajiem. "Rūpēšos par to, lai pasākumā būtu silta temperatūra, lai nebūtu sajūta kā lielā, oficiālā pasākumā. Galvenais, lai tas būtu personīgi. Pasākumā es netaisos pārstāvēt sevi kā dziedātāju. Es būšu cilvēks, kas spēj iejusties bērnu ādā," saka talantīgā māksliniece.

Dziedātāja diezgan spilgti spēj atsaukt atmiņā savus bērnības svētkus. "Man bija pieci gadi un krustmāte mani šūpoja milzīgās šūpolēs. Bija liela, skaista, izgreznota zāle. Bet tādas dižkūmas, kāda tagad būšu es, šķiet, ka nebija. Mani krustvecāki arī nebija kristīgi cilvēki. Es esmu izvēlējusies Kristus ceļu un arī savus bērnus esmu kristījusi, tomēr man nav nekas iebilstams arī pret šādiem bērnības svētkiem. Cilvēki ir dažādi, bet mūs visus vieno rūpes par bērniem," tā E. Zālīte.

Evita pati šobrīd strādā pie liela pasākuma – Ungurmuižas 280 gadu jubilejas veidošanas. "Tas ir mans šī brīža auklējums. Būs opermūzikas koncerts ar orķestri. Darba ir daudz, un pasākumu plāns vasarai ir milzīgs," nosaka māksliniece.