14.06.2012 10:53

Koncerts "Esam!" Krimuldas baznīcā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Krimuldas baznīca. Krimuldas baznīca. www.krimuldasbaznica.lv

16.jūnijā pulksten 19 Krimuldas baznīcā uz koncertu "Esam!" aicina dziesminieki Uldis Kākulis un Egons Pičners.

 

Jau trešo gadu Krimuldas baznīcā, ar mācītāja Austra Jura Rāviņa atbalstu, skan Ulda Kākuļa un Egona Pičnera balsis. Balsis, ģitāras un klausītāji - tas ir viss, kas nepieciešams, lai dziesmas skaņa un doma vislabāk taptu uztverta. Baznīcas lieliskā akustika pieļauj neizmantot skaņas pastiprinātājus. Tas rada vienreizēju saikni starp izpildītāju un klausītāju.

Uldis Kākulis pazīstams ar savu spēcīgo un skaisto balsi. Viņa repertuārā lielākā daļa ir pāragri aizgājušā dziesminieka Induļa Vanaga dziesmas, lai gan pēdējā laikā Uldis sācis izpildīt arī citu autoru dziesmas, kuru skanējums un aura atbilst viņa būtībai. Šīs dziesmas arī ieskanēsies sestdienas koncertā. Vienu no tādām ar nosaukumu "Esam!" viņa balsij rakstījis Egons. Šī dziesma ir pasākuma vadmotīvs: esam, lai kur un kādi plašajā pasaulē.

Egons Pičners raksta un dzied savas dziesmas jau kopš pagājušā gadsimta 80. gadiem. Folkkoncerti un Vecrīgas ielas - tā ir bijusi Egona skatuve ilgus gadus. Iesaistījies biznesā, Egons ģitāru uz ilgiem gadiem bija nolicis malā, bet krīzes un Ulda uzstājības dēļ ir atpakaļ dziesminieku apritē un visai raženi papildina savu repertuāru ar aizvien jaunām dziesmām.

Ieeja koncertā bez maksas.