15.02.2016 16:55

"bet bet" jubilejas koncertu sēriju sāks Guntara Rača bērnības vietā Allažos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"bet bet" jubilejas koncertu sēriju sāks Guntara Rača bērnības vietā Allažos publicitātes

Grupa "bet bet" ir dibināta 1991. gadā un ceturtdaļgadsimta jubileju nolēmusi atzīmēt, uzstājoties tādās Latvijas vietās, uz kurām pazīstami latviešu izpildītāji brauc ļoti reti, vai arī vietās, kur šo garo gadu laikā grupa nekad nav uzstājusies.

Viena no tādām ir Siguldas novada Allažu tautas nams, kur 5. martā notiks jubilejai veltīto koncertu sērijas atklāšanas koncerts.

Zigfrīds Muktupāvels: "Mēs esam uzstājušies visās lielākajās Latvijas pilsētās un lielākajās zālēs, un arī tagad varētu uzstāties. Taču mums pašiem tas vairs nešķiet interesanti. Tāpēc radās šī doma braukt tur, kur vēl neesam bijuši. Bez īpaši lielas nojausmas, kā tur ir un kas mūs tur sagaida."

"Allaži ir manas bērnības vieta. Šeit pavadīju gandrīz visus savus skolas vasaru brīvlaikus. Katru gadu, vismaz trīs mēnešus, jo tieši tur dzīvoja mana tēva māsa ar ģimeni," stāsta viens no grupas dibinātājiem Guntars Račs.


"Allažos iemācījos slaukt un ganīt govis un, protams, vēl daudz ko vairāk. Tur pirmo reizi biju uz īstām dejām, kas notika tieši Allažu tautas namā. Ar mopēdu esmu apbraukājis visu apkārtni un makšķerējis katrā dīķī un upītē. Man bija svarīgi te atgriezties un satikt cilvēkus, kurus neesmu saticis vairāk nekā 30 gadus."

G. Račs arī pavēstījis, ka vienlaicīgi ar "bet bet" jubilejas koncertu šī būs arī neliela viņa grāmatas "Laikam laika nav" prezentācija – grāmatā esot arī "pārītis dzejoļu", kas sarakstīti Allažos. "Vietu tur nav daudz, bet tieši tāpēc tas solās būt īpašs koncerts gan man, gan, cerams, arī klausītājiem," atzīst grupas bundzinieks un dziesmu tekstu autors.

Jubilejas koncertu sērijas ietvaros vēl ir plānots uzstāties Vecvārkavā, Rožupē, Madlienā, Piltenē, Alsungā, Staburagā, Lubānā un citur. Koncertos grupa izpildīs savu "zelta repertuāru", kā arī dziesmas no grupas jaunākā albuma "Vasara nebeigsies nekad", kas nāca klajā pērnajā rudenī. Koncertu sērijas laikā plānots uzņemt dokumentālo filmu.

Kopš grupas dibināšanas laika, grupā "bet bet" nemainīgi muzicē dziedātājs un dziesmu autors Zigfrīds Muktupāvels, bundzinieks un dziesmu autors Guntars Račs, kā arī ģitārists Uģis Tirzītis. 2006. gadā, nomainot basģitāristu Aivi Kalvānu, grupā pastāvīgu basģitārista vietu ieņēmis Andris Alviķis.