19.01.2016 12:30

Gleznotājas un Ikšķiles mākslas skolas skolotājas darbi izstādīti Eiropas kultūras mekā Itālijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Gleznotājas un Ikšķiles mākslas skolas skolotājas darbi izstādīti Eiropas kultūras mekā Itālijā Ikšķiles novada pašvaldība

Gleznotājas un Ikšķiles Mūzikas un mākslas skolas pedagoģes darbi, klātesot televīzijai, mākslas cienītājiem un kritiķiem, izstādīti Florencē literātu un mākslinieku restorānā "Le Giubbe Rosse".

Kā portālam "Apriņķis.lv" pavēstīja Ikšķiles Mūzikas un mākslas skolas direktore Valda Jermanova, E. Grīnvaldes radošo darbu izstāde "Bei colori" (Skaistās krāsas) Florencē atklāta 9.janvārī.

Viņa norādīja, ka mākslinieces darbi līdz šim ir tikuši izstādīti Vācijā, Somijā, Beļģijā, Itālijā, Lietuvā, Baltkrievijā, Igaunijā un vairākkārt Latvijā, un tagad tos var apskatīt arī mākslas un kultūras vēstures Eiropas mekā - Itālijā.

"Ikšķiles novadā mūsu mākslinieces un pedagoģes darbi ir eksponēti vairākkārt un šogad viņas 21 mākslas radošo lidojumu piepildījums skatāms Elgas sapņu un mīlas zemē Florencē. Māksliniece vairākkārt brīvdienas ir pavadījusi iedvesmas meklējumos Itālijas pilsētās un laukos, brīvi pārvalda itāļu valodu, ir uzņemta Itālijas mākslinieku saimē kā radniecīga dvēsele," atklāj Ikšķiles Mūzikas un mākslas skolas direktore.

Vienlaikus viņa arī stāsta, ka par E. Grīnvaldes radošo starptautisko darbību stāstīts arī Itālijas mākslas un kultūras žurnāla "La Toscana". Divu lappusi garais raksts šajā žurnālā publicēts 2015. gada decembra numurā.

"Lepojamies ar to, ka mūsu skolā šī māksliniece ir kā augsta pievienotā vērtība pedagoģiskajā darbā, mācot maziem un lieliem audzēkņiem ne tikai akadēmiskos pamatus zīmēšanas un gleznošanas stundās, bet palīdzot atrast, meklēt un iepazīt citu skatījumu caur krāsu un pretkrāsu, gaismu un ēnu, kustību un ritmu," saka direktore.