11.06.2012 21:23

Fotoreportāža: Atpūtnieki pavada dienu Turaidas zaļumos

Autors  Ilze Ratniece
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Fotoreportāža: Atpūtnieki pavada dienu Turaidas zaļumos Ilze Ratniece

Cenšoties atdzīvināt senās zaļumnieku tradīcijas, Turaidas muzejrezervāts aicināja piedalīties svētkos "Atpūtnieki zaļumos".

Turaida vilināja 10. jūnijā izbaudīt dienu brīvā dabā kopā ar ģimeni, radiem un draugiem.

Visvairāk skatītāju pievilka tautas deju koncerts, kurā uzstājās deju kolektīvi no Lietuvas "Katalinis" (Šauļi), "Dobilas" (Šauļu novads), "Velionietis" (Veliona), Lietuvas lauku kapela, kā arī deju kolektīvi no Siguldas "Sidrabdancis" un "Purenīte".

Turaidas muižas saimnieciskā centra dīķos varēja makšķerēt ar pašdarinātām makšķerēm, šo prieku izbaudīja daudzi bērni, bet bija redzami arī vecāki, kuri azartiski sekoja pludiņa dejai dīķa ūdenī. Šķiet, ka dīķis ir pilns ar zivīm, jo lomi tika vilkti ik pēc brīža. Turpat netālu kurējās ugunskurs, virs tā katlā vārījās zivju zupa.

Bērniem un azartiskiem pieaugušajiem bija iespēja spēlēt senas tautas spēles, apgūt kalēja prasmes un veidot neparastas izšuvumu rakstu puzles, bet dāmas un jaunkundzes tika aicinātas izkopt iemaņas izšūšanas mākslā krustdūriena tehnikā.

Vēl atpūtnieki varēja aplūkot mednieku kolektīva "Allažnieks" medību trofeju izstādi, nogaršot bebru dziedzeru uzlējumu un uz svaigi ceptas rupjmaizes uzziestu "mednieku zapti".