04.01.2016 12:46

Par godu barikāžu 25. gadadienai notiks atceres pasākums "Bulvārī brīvība"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas Kultūras akadēmija sadarbībā ar Kultūras ministriju un 1991. gada barikāžu dalībnieku biedrību 16. janvārī Rīgā, Ķīpsalas hallē organizē atceres pasākumu "Bulvārī brīvība".

Pasākuma galvenais motīvs ir barikāžu laika mantojums jaunajai paaudzei, programmā paredzot piemiņai veltītus video stāstus un dzeju, ko ierunājuši Daugavpils teātra jaunā dramatiskā teātra aktiera mākslas kursa studenti, kā arī barikāžu dalībnieku atmiņu stāstus, ko ierunājuši Latvijas Kultūras akadēmijas Dramatiskā teātra aktiera un režijas mākslas 3. kursa studenti.

Pasākuma apmeklētāji varēs klausīties atmiņu stāstus par 1991. gada notikumu dalībnieku mobilizāciju, sajūtām, emocijām, plāniem, piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem, kā arī skatīties filmas no 1991. gada janvāra galvenajām norises vietām.

Muzikālo repertuāru patriotiskās skaņās nodrošinās mūsdienu tautas mūzikas apvienība "Jauno Jāņu orķestris", muzikālā apvienība "Raxtu raxti", etnorokgrupa "ElektroFolk", Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris "Sōla", Rīgas Tehniskās universitātes studentu pūtēju orķestris "SPO", kā arī jaunā un talantīgā dziedātāja Aleksandra Špicberga. Pasākuma režisori – Juris Jonelis un Uģis Brikmanis.

Rīkotāji norāda, ka pasākums norisināsies pavisam drīz, taču joprojām notiek aktīva dalībnieku reģistrēšana. Atceres pasākumam aicināti pieteikties barikāžu dalībnieki ar tuviniekiem, lai visi kopā atminētos notikušo, kā arī dalītos pieredzē un sajūtās par piedzīvoto.

Dalībnieku skaits pasākumā ir ierobežots, tāpēc organizatori lūdz pieteikties savlaicīgi, rakstot uz Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai zvanot 67213525. Par iespējām nokļūt līdz atceres pasākuma norises vietai interesēties savas pilsētas vai novada pašvaldībā. Atceres pasākums ir bez maksas.