14.12.2015 14:27

"Ziemassvētku jampadracis" – jaunā muzikālā izrādē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Decembrī pavisam jaunā veidolā – kā muzikāla izrāde visai ģimenei – pie skatītājiem atgriezīsies latviešu iemīļotais "Ziemassvētku jampadracis", lai caur muzikālu stāstu ar populāru Nacionālā, Dailes un Valmieras teātra aktieru un bērnu ansambļa "Dzeguzīte" mazo dziedātāju līdzdalību ļautu vēlreiz dzīvot līdzi Cīrulīšu ģimenes nedienām un prieka mirkļiem Ziemassvētku laikā.

Izrāde veidota pēc režisora Vara Braslas 1993. gadā uzņemtās latviešu populārās filmas "Ziemassvētku jampadracis" scenārija motīviem, kuru pamatā ir vācu autores Agneses Zaperes 1914. gadā tapušais stāsts "Cīrulīši".


Izrādes režisors un scenārija autors Ivars Lūsis stingri pieturējies pie filmas sižetiskajām līnijām, saglabājot vēstījumu par ģimeni kā sabiedrības pamatvērtību.

"Ģimeniskums. Uzticēšanās. Paļāvība. Uzupurēšanās. Tie ir atslēgvārdi, kas raksturo "Ziemassvētku jampadrača" stāsta būtību un kā tik ļoti pietrūkst mūsdienās. Ikvienam mākslas darbam vai notikumam, kas palīdz mūsu dzīvē ienākt gaišajam un labajam, ir milzīga vērtība, un tas ir ieguvums visai sabiedrībai," savus spēka vārdus izrādes veidotājiem nodod Varis Brasla.

Izrādē piedalīsies Liene Bērziņa, aktieri Elīna Vāne, Indra Burkovska, Mārtiņš Vilsons, Regīna Devīte vai Inese Ramute un Ivars Auziņš, savukārt Cīrulīšu ģimenes bērnu lomās iejutīsies Latvijas Radio bērnu vokāla ansambļa "Dzeguzīte" mazie dziedātāji.

20. decembrī plkst. 12 izrādi varēs noskatīties koncertzālē "Rīga", 21. decembrī plkst. 19 – Vidzemes koncertzālē "Cēsis".