08.06.2012 09:33

Daugmales pilskalnā "vietējie" cīnīsies ar "iebrucējiem"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
www.parkulturu.lv www.parkulturu.lv

Daugmales pilsnkalns uz divām dienām atdzims kā senatnē. Pilskalnā norisināsies cīņas, ņirbēs seno amatnieku darinājumu tirdziņš un viesus vizinās vikingu laiva.

Seno laiku un viduslaiku rekonstrukciju klubu pasākums, kurā piedalīsies vairāk nekā 30 rekonstrukciju klubi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Somijas, Maltas un Dānijas, notiks Daugmales pilskalna svētku ietvaros 16. un 17. jūnijā, informē Ķekavas kultūras aģentūra.

Daugmales pilskalna svētku pirmā diena veltīta senajiem laikiem no 10. līdz 13. gadsimtam, otrā – viduslaikiem, no 13. līdz 15. gadsimtam. Pasākuma laikā notiks dažādi turnīri un cīņas.

Pirmajā dienā cīņas sāksies ar divkauju. Turpinājumā notiks cīņas starp rekonstrukciju klubiem, bet vakarā – lielās kaujas imitācija, kur "vietējie iedzīvotāji" cīnīsies ar "iebrucējiem".

Otrajā dienā paredzēts viduslaiku turnīrs un šim laikmetam atbilstoši uzvedumi. Apmeklētājiem būs iespēja palīdzēt nocietināt nometni, pielaikot senos tērpus un bruņas, izmēģināt spēkus, šaujot ar vēsturisko loku un metot šķēpu.

Abas dienas notiks amata prasmju demonstrējumi, darbosies amatnieku tirdziņš ar ādas izstrādājumiem, metāla kalumiem mājai un dārzam, koka izstrādājumiem, dabiskajām ziepēm un dažādiem rokdarbiem. Varēs iegadāties senas kartes, grāmatas un rotas dažādām gaumēm, kā, piemēram, rotas viduslaiku stilā, dzintara un etnogrāfiskas rotas.

Pilskalna apmeklētājiem būs iespēja vizināties autentiskā vikingu laivā, braukt ar kuģīti gar Daugavas krastu, doties izjādē ar zirgiem un poniju. Svētku ietvaros būs pieejama mobilā Latvijas Pasta vēstuļu kaste, kurā iemetot vēstuli, tā tiks nogādāta norādītajam adresātam. Par godu "Daugmales pilskalna svētkiem 2012" apmeklētāji sveicienus sev mīļajiem varēs rakstīt uz īpašajām svētku pastkartēm, kuras varēs iegādāties svētku Informācijas centrā.

Uz lielās skatuves muzicēs grupas "Auļi", "Vilkači", Folkloras kopa "Laiva", "Vējam kabatā", "Pērkonvīri", Katlakalna folkloras kopa, "Dzītari" un "Liives".