27.11.2015 17:03

"Bildes 2015" aicina uz koncertu bērniem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Bildes 2015" aicina uz koncertu bērniem publicitātes

Mūzikas un mākslas festivāla "Bildes 2015" trešās desmitgades svētku laikā ir īpaši padomāts par vismazākajiem pasākuma apmeklētājiem, piedāvājot jautru, sirsnīgu un pozitīvām emocijām bagātu koncertu bērniem, kas būs klausāms 29. novembrī plkst. 12 Rīgas Kongresu nama Lielajā zālē.

Koncertā būs iespēja klausīties un dziedāt līdzi gan Latvijā pazīstamāko bērnu popgrupu un izpildītāju jaunākajām dziesmām, gan jau zināmām melodijām, informē festivāla rīkotājs "Bilžu birojs".

"Man prieks, ka "Bildes" pieļauj dažādu mākslas žanru sintēzi jeb mijiedarbību, un festivālā laipni uzņemt arī dejotājus. Ir 21. gadsimts, un arī stepa deja kā perkusijas instruments kustībā tiek novērtēta kā interesanta mākslas izpausme. "Bildes", manuprāt, ir ne tikai kulturāls, bet arī sociāls projekts – šeit tiek "audzināta" kultūras inteliģence jau trīs paaudzēs," stāsta stepa deju studijas "Top Tap Company" vadītājs Māris Pūris.

Viņš atklāj, ka svētdienas koncertā kolorītais deju priekšnesums būs veidots trijās daļās, kopā pulcējot ap 12 dejotāju no Rīgas un Iecavas. Uzstāšanās laikā tiks demonstrēta gan stepa mijiedarbība ar koklētāju ansambli un latviešu tautas melodijām, gan rokenrolu, dejojot latviešu, čehu un amerikāņu tautas mūzikas pavadījumā.

Turpretī folkmūziķis Uldis Kākulis, atbilstoši koncerta bērnu auditorijas formātam, vienosies priekšnesumā kopā ar savu meitu Dairu Madaru. Tiesa, šoreiz dziedāšanu savā pārziņā ņems Daira, ļaujot tētim uz ģitāras spēlēt pavadījumu.

"Pirms gada meita man sagādāja pārsteigumu, paziņojot, ka ir apguvusi vairākas dziesmas un vēlas uzstāties kopā ar mani. Es apbrīnoju viņas aizrautību, un esmu gandarīts, ka Latvijā ir festivāls, kurš ļauj izpausties arī pavisam, pavisam jauniem mūziķiem," saka U. Kākulis. Viņš "Bildes" raksturo kā vienojošu notikumu, kas sniedz iespēju vienkopus uzstāties dažādiem mūziķiem, no kuriem daudzi gadu gaitā tieši festivāla rezultātā jau kļuvuši par ļoti tuviem draugiem. Koncertā Uldis un Daira Madara Kākuļi izpildīs Raimonda Paula dziesmu ar Aspazijas vārdiem "Aicinājums".

Koncertā bērniem uzstāsies arī "Dzeguzīte", "Knīpas un Knauķi", "Poppy", "Podziņas", "Rasa", "Tev un man", "Vējā", Ziemeļu ģimene un "Ildzēni", Lienes Šomases radošā studija, "Tu un es", Iecavas Zebras stepa dejas un pavadošais koklētāju ansamblis, Ķengaraga Ķengurīši, "Kolibri", Maruta Agape un Roberts Gobziņi, Agra Daņiļēviča deju skolas "Dzirnas" mazie dejotāji u.c. Koncertu vadīs Igeta Gaiķe.

Koncerta apmeklētājus gaidīs gards pārsteigums no "Food Union". Biļetes uz koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā: www.bilesuparadize.lv.