26.11.2015 13:59

"Bildēs 2015" kopā uzstāsies sevi jau pieteikušās grupas un radošās personības

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Mūzikas un mākslas festivāla "Bildes 2015" sevi jau pieteikušo grupu un radošo personību koncerts būs īpaši krāšņs un daudzveidīgs. Kopprojektos ar muzikālajām apvienībām uzstāsies populāri mediju pārstāvji, politiķis, aktieri un citas radošo profesiju personības. Koncerts notiks 28. novembrī plkst. 19 Rīgas Kongresu nama Lielajā zālē.

 

"Es pēdējoreiz spēlēju bungas pirms 32 gadiem – 1983. gadā, tāpēc varam droši teikt, ka šī "Bildēs" būs gan īsta atgriešanās, gan debija, jo festivālā kā mūziķis uzstājies līdz šim neesmu," smejoties saka pazīstamais režisors Igors Linga. 28. novembra vakarā viņš sēdīsies jaunās, bet pieredzes bagāto mūziķu grupas "Flame & The Rolltones" bungu tronī, informē festivāla rīkotājs "Bilžu birojs".

"Līdz šim jau esam aizvadījuši pamatīgu mēģinājumu, papildus kuram es atsvaidzinu sitamo instrumentu spēles prasmi Andžeja Grauda bungu skolā. Lai saglabātu intrigu, atklāšu vien to, ka mēs izpildīsim kādu klasisku roka dziesmu par atzīšanos mīlestībā šim mūzikas žanram," pauž I. Linga. Viņaprāt, "Bildes" ir ļoti būtisks Latvijas kultūras, īpaši mūzikas dzīves, notikums, kas kalpo kā atspēriena punkts jaunajiem un pozitīvi ambiciozajiem mūziķiem.

Savukārt Latvijas Radio "Pieci" ētera personība un programmas "Pieci Brauc" vadītājs Kaspars Mauriņš koncertā vokāli atbalstīs Baldones Mūzikas pamatskolas folka un roka grupu "Vēja Vārti", kas festivālā debitēja 2014. gadā. Kaut arī dīdžejam ar "Bildēm" šī būs pirmā sastapšanās, viņam ir radies priekšstats, ka šis ir siltām sajūtām un māksliniecisku atmosfēru piepildīts pasākums, kas pulcē gan pazīstamus, gan mazāk pazīstamus mūziķus un māksliniekus, tomēr ļaujot radoši izpausties ikvienam.

"Es ļoti atbalstu jaunos mūziķus, it īpaši šādus censoņus, kam acis mirdz un no sirds patīk muzicēt. Mana klātbūtne priekšnesumā būs vairāk simboliska, taču pēc labākās sirdsapziņas sniegšu savu ieguldījumu "Vēja Vārtu" priekšnesuma paspilgtināšanā," stāsta K. Mauriņš. Par spīti kopprojekta dalībnieku dažādajām dzīvesvietām, mēģinājumi šobrīd tiek aizvadīti mūsdienu tehnoloģiju formātā, taču K. Mauriņš attālināti ir iepazinies ar ansambļa veikumu un norāda, ka ģenerālmēģinājums notiks sestdien pirms koncerta. Tajā jaunais kopprojekts izpildīs grupas "Linga" dziesmu "Nāc dejot!".

Koncertam dārdošāku skanējumu piešķirs hard rock grupa "Pussy Rock", kas uzstāsies kopā ar Latvijas Skautu un gaidu vadītāju Jāni Iklāvu. Viņš festivālā uzstāties pirmoreiz, un pats uzskata, ka muzicēšana kolektīvā – vienotā mehānismā – gluži tāpat kā skautu un gaidu vadīšana ir individuālās un savstarpējās organizētības izaicinājums.

Par nokļūšanu "Bildēs" J. Iklāvs teic: "Dots devējam atdodas!" Šī gada janvārī viņš uz skautu un gaidu nometni (kas veltīta latviešu strēlniekiem) Ložmetējkalnā uzaicinājis grupu "Pussy Rock" uzstāties ar akustisku priekšnesumu. "Puiši, protams, neatteica, vienlaikus demonstrējot bērniem un jauniešiem teicamu latvisko dzīvesziņu un patriotisma paraugu. Pirms neilga laika saņēmu zvanu no ansambļa ar lūgumu šoreiz atbalstīt viņu koncertu. Par atbildi ilgi nebija jādomā," stāsta J. Iklāvs.

Viņš norāda, ka mēģinājumu process ir ļoti radošs un pieprasa zināmas iemaņas – piemēra, ritma noturēšana, ieklausīšanās pārējos biedros. Koncertā J. Iklāvs kopā ar "Pussy Rock" spēlēs ģitāru un dziedās, izpildot pazīstamas dziesmas kā veltījumu gaidāmajai Latvijas simtgadei.

"Bildēs" sevi pieteikušo grupu un radošo personību kopprojektu koncertā uzstāsies "Audiokvartāls" un "muzikaspasaule.lv" redaktors Gundars Minalgo; "B Optimist" un TV režisors Arvīds Babris; "Los Daugavas Nens" un raidījuma "LNT brokastis" vadītājs Andris Petkēvičs; "Klibs Taurenis" un LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis; "Kumosiņš" un aktieris Jānis Kirmuška; "Legacy ID" un aktrise Karīna Tatarinova; "Oceanpath" un diriģents Kaspars Ādamsons; "Oranžās brīvdienas" un politiķis Ivars Godmanis; "Vēja Vārti" un Latvijas Radio 5 - Pieci.lv ētera personība Kaspars Mauriņš; "Gapoljēri" un LTV ētera personība Edgars Raginskis; "Voice of Instruments" un Latvijas Radio 2 ētera personība Velga Vītola u.c. Koncertu vadīs Roberts Gobziņš.

Festivāla ietvaros Rīgas Kongresu nama Lielajā zālē apmeklētājus priecēs arī jauno grupu un "Bilžu" veterānu kopprojektu koncerts (27. novembrī), Koncerts bērniem (29. novembrī) un "Bilžu" veterānu koncerts" (29. novembrī). Biļetes uz koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā: www.bilesuparadize.lv.