07.06.2012 09:54

Krimuldas muižā ziedēs peonijas un gleznās sastingušas puķes

Autors  Līga Greiškane
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Krimuldas muiža Krimuldas muiža Publicitātes foto

Sestdien, 16. jūnijā, Krimuldas muižu būs pārņēmušas puķes. Tur notiekošajos Dārza svētkos apmeklētāji varēs aplūkot skaistākās peonijas, kā arī priecēt acis ar Siguldas mākslinieces Villijas Jansones gleznām, kurās ietverti ziedu motīvi.

 

Peoniju izstāde muižā notiks no pulksten 12 līdz 16. Izstādes laikā būs iespēja ne vien priecāties par peoniju krāšņumu, bet arī pulksten 13.30 klausīties zinošā un aizrautīgā peoniju selekcionāra Aldoņa Vēriņa stāstījumā par peoniju skaistuma un audzēšanas noslēpumiem.

Dārza svētku apmeklētājus priecēs arī dažādi priekšnesumi – gan Siguldas Mākslu skolas "Baltais flīģelis" muzikāls sveiciens, gan studijas "Flora+" ziedu tērpu parāde, gan Krimuldas novada tautas teātra izrāde "Īsa pamācība mīlēšanā". Visu svētku laiku darbosies amatnieku tirdziņš un brīvdabas retro foto studija, būs iespēja nogaršot dziedinošo peoniju tēju un degustēt Krimuldas muižas vīnus. Mazie un lielie pils parkā varēs pārbaudīt savu veiklību, staigājot ar koka kājām un piedaloties dažādās spēlēs. Svētki noslēgsies ar stāstu par sanatorijas 90 gadu vēsturi Krimuldas muižā un sanatorijas bijušo un esošo darbinieku atmiņu pēcpusdienu.