09.11.2015 12:09

Imanta Ziedoņa muzejam Murjāņos rosina piešķirt teju 98 tūkstošu eiro

Autors  Apprinķis.lv/BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Imanta Ziedoņa muzejam Murjāņos rosina piešķirt teju 98 tūkstošu eiro no Ziedoņu ģimenes arhīva

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) kopā ar Nacionālo apvienību (NA) ierosina, ka Imanta Ziedoņa fondam "Viegli", kas pārrauga rakstnieka muzeju Murjāņos, būtu jāpiešķir 97,9 tūkstoši eiro no nākamā gada valsts budžeta līdzekļiem, liecina informācija Saeimas mājaslapā.

Šādu priekšlikumu abas partijas iesniegušas valsts budžeta projektam uz otro lasījumu. Šī nauda esot nepieciešama fondam "Viegli", lai nodrošinātu Imanta Ziedoņa muzeja akreditēšanai nepieciešamo finansējumu, kā arī ar muzeja darbību saistīto projektu īstenošanu.

Muzejus Latvijā akreditē kopš 1998. gada. Akreditācija ir muzeju darbības izvērtēšanas process, kura rezultātā muzejam uz noteiktu laiku līdz pieciem gadiem var tikt piešķirts valsts atzīta jeb akreditēta muzeja statuss.

Portāls "Apriņķis.lv" jau vēstīja, ka pirms pieciem gadiem Imants Ziedonis novēlēja savu māju muzeja veidošanai fondam "Viegli", lai īstenotu senu sapni par to, ka viņa vasaras māja "Dzirnakmeņi" Murjāņos top par netipisku muzeju – vietu jaunradei, ceļu uz radošu ideju īstenošanu un sevis izzināšanu.

Šovasar topošais muzejs uzsāka savu piltosezonu, kurā bija iespēja iepazīt piedzīvot īpaši izstrādātu programmu, kas tapusi sarunās ar Imanta Ziedoņa laikabiedriem, draugiem un fonda "Viegli" sadarbības partneriem. Programmas mērķis ir attīstīt tās dalībnieku radošumu, vienlaikus dodot iespēju piedzīvot Ziedoņa muzeja atmosfēru.

 

Vienlaikus jāpiebilst, ka darbs pie muzeja izveides vēl turpināsies. Fonds "Viegli" kopā ar uzņēmumu "Dd Studio" strādā pie plašākas dzejniekam veltīta muzeja vīzijas, kurā vasaras māja Murjāņos būs tikai viens no elementiem kopējā kartē, taču šim projektam nepieciešams piesaistīt lielas investīcijas.

Iepriekš:

Uz Imanta Ziedoņa māju pēc idejām

No Ziedoņa mācīties dzīvot, kā sirdsapziņa saka