06.06.2012 19:31

Stopiņu novada josta sasniegusi 26 metru garumu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pie stellēm Haralds Kurzemnieks – steļļu meistars un konstruktors, Baiba Kurzemniece – TLMS „Ulbroka” tautas daiļamatmeistare. Pie stellēm Haralds Kurzemnieks – steļļu meistars un konstruktors, Baiba Kurzemniece – TLMS „Ulbroka” tautas daiļamatmeistare. www.stopini.lv

Par godu Stopiņu novada 125. gadadienai tiek darināta īpaša dzimšanas dienas josta. Tās veidošanā savu roku pielikt aicināti gan vietējie iedzīvotāji, gan viesi.

6. jūnijā jostas garums jau pārsniedza 26 metrus, tās aušanā piedalījušies jau teju 300 cilvēki, vēsta pašvaldības portāls www.stopini.lv.


Īpašā dzimšanas dienas dāvana top Tautas lietišķās mākslas studijas "Ulbroka" tautas daiļamatmeistares Baibas Kurzemnieces vadībā, Ulbrokas bibliotēkā jau no 2011. gada 17. oktobra, katrs kas vēlas, ieauž jostā vienu raksta elementu no sagatavotā vai pašradītā raksta, kas sastāv no 23 rakstu diegiem.

Stopiņu novada ļaudis un to viesi jostas rakstu zīmju ceļā ievij emocijas – prieku, sajūsmu, līdzpārdzīvojumu, sirds mīlestību un vēsturisko atbildību laika zīmju vēstījumā. Spilgtais krāsu dzijas salikums, izveidotie latvju raksta elementi, bibliotēkas rosinošā kultūrvide, atbalstītāju individuālā attieksme un tehnoloģijas laikmeta iezīmes ir apliecinājums vēsturisko, filozofisko un nacionālo domu vienotībai, jo katra dalībnieka iekšējais atskaites punkts ir vērtība, kas spēj stiprināt ģimeni, novadu, laikmetu un spēj saistīt un vienot dažāda vecuma, dzimuma, tautību un profesiju pārstāvjus.

Josta tiks austa līdz jūlija beigām. Katrs, kurš vēlas piedalīties šajā vēsturiskajā notikumā, aicināts pieteikties Ulbrokas bibliotēkā, zvanot vadītājai Daigai Brigmanei pa tālruņiem 67910503, vai 26590932.