06.11.2015 10:30

Topošie dizaineri demonstrēs "Lietu otro dzīvi"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme Attēlam ir ilustratīva nozīme Einārs Binders

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) aicina dizaina interesentus uz studentu darbu izstādi "Lietu otrā dzīve" no 7. līdz 18. novembrim t/c "Rīga Plaza" centrālajā ejā. Tajā būs skatāmi vairāk nekā 25 RTU topošo dizaineru darbi – trīsdimensionāli funkcionāli dizaina priekšmeti no otrreizēji pārstrādātiem materiāliem.

"Videi draudzīgi ir lieki netērēt un neizniekot, bet gan pārstrādājot radīt ko no jauna. Tāpēc, izstrādājot dizaina priekšmetus, studentu uzdevums bija veicināt otrreizējo pārstrādi, kas ne tikai uzlabotu ekoloģiskos apkārtējās vides apstākļus, bet arī radītu interesantas, netradicionālas un oriģinālas idejas dizainā, " stāsta izstādes organizatore, RTU Dizaina tehnoloģiju institūta lektore Ilze Gudro.

"Darbu radīšanas procesā studentiem bija jāizprot lietoto materiālu tehniskās un fiziskās īpašības, jāvērtē izstrādājumu estētiskā dizaina vērtība, kā arī jāprot savietot dažādus materiālus, radot vienotu estētiski un funkcionāli lietojamu izstrādājumu."

Izstādi veidojuši RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Dizaina tehnoloģiju institūta studiju programmas "Materiālu dizains un tehnoloģija" maģistranti. Izstādē būs aplūkojami interjera aksesuāri, trauki un mēbeles.