06.06.2012 14:42

Turaidā uzņems zaļumniekus un vārīs zivju zupu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Zivju makšķerēšanā roku varēs izmēģināt kā liels, tā mazs. Zivju makšķerēšanā roku varēs izmēģināt kā liels, tā mazs. TMR arhīvs

Laikā, kad līdz Jāņu svinēšanai vēl jāpaciešas, uz lustīgiem svētkiem brīvā dabā aicina Turaidas muzejrezervāts. 

Muzejrezervātā svētdienas, 10. jūnija, pēcpusdienā notiks pasākums "Atpūtnieki zaļumos". "Jau 19. gadsimtā par Vidzemes Šveici dēvētā Gaujas senleja kļuva par atpūtnieku iecienītu objektu un skaistajās vasaras dienās pie Siguldas stacijas pat ap 100 ormaņu sagaidīja zaļumniekus, lai vestu tos baudīt vasaru Turaidā, " zina stāstīt Turaidas muzejrezevāta pārstāve Anda Skuja. Viņa norāda, ka arī šajā jūnija svētdienā ikviens aicināts izbaudīt dienu brīvā dabā, pavadot laiku nesteidzīgās nodarbēs un patīkamās sarunās.

Sirdij tīkamas aktivitātes sola ikvienam svētku apmeklētajam. Īpaši padomāts par gardēžu maņu palutināšanu. "Turaidas muižas saimnieciskajā centrā būs iespēja dīķos makšķerēt ar pašdarinātām makšķerēm, apskatīt zivju pagrabu un nogaršot pašu gatavotu zivju zupu, uzzināt ievārījumu receptes un vārīt rabarberu zapti," atklāj A. Skuja. Bērniem un azartiskiem pieaugušajiem būs iespēja spēlēt senas tautas spēles, apgūt kalēja prasmes un veidot neparastas izšuvumu rakstu puzles, bet dāmas un jaunkundzes tiks aicinātas izkopt iemaņas izšūšanas mākslā krustdūriena tehnikā.

Savukārt mākslas cienītāji varēs vērot deju koncertu, neparastu cepuru un tērpu skati, kā arī ļauties dejotpriekam. Svētkos "Atpūtnieki zaļumos" piedalīsies viesi no Lietuvas – deju kolektīvi "Kalatinis" un "Dobilas" no Šauļu novada, Velionas pilsētas deju grupa "Velionietis" un lauku kapela, kas kopā ar Siguldas senioru deju kolektīvu „Sidrabdancis" un Siguldas 1. pamatskolas "Purenītes" mazajiem dejotājiem sniegs koncertu, izdejojot latviešu un lietuviešu deju rakstus.

Svētku pasākumi sāksies jau pulksten 13 un noslēgsies vakarā - ar siltu pankūku ēšanu un kāju izlocīšanu grupas grupas "Tutti Frutti" melodiju pavadījumā.