04.06.2012 11:52

"Sigulda Jazz 2012": džeza vilciens atcelts, festivāls iespiests kultūras namā

Autors  Agnese Dzene
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vācu trompetists Kristofs Tics festivālā "Sigulda Jazz" Siguldas pilsētas kultūras namā. Vācu trompetists Kristofs Tics festivālā "Sigulda Jazz" Siguldas pilsētas kultūras namā. Agnese Dzene

Spītējot nerimstošajām lietavām, lielākie džeza cienītāji Siguldā vairāku stundu garumā tomēr nodevās mūzikas burvībai.

 

Džeza mīļotāji visas sestdienas garumā pulcējās Siguldas pilsētas kultūras namā.  Lai gan nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ koncerti vairākās vietās Siguldā tika atcelti, festivāls bija bagāts unikāliem un jauniem projektiem. Festivāls "Sigulda Jazz" norisinājās otro reizi.

Skatītāju neviltotu sajūsmu raisīja pašmāju grupas "Very Cool People" un vācu trompetista Kristofa Tica sadarbības projekts, īpaši festivālam sagatavotā programmā.

Festivālā piedalījās arī vietējie Siguldas talanti – Siguldas saksofonu kvartets un Siguldas Mākslas skolas pasniedzēju ansamblis. Programmu spilgti krāšņoja arī Raimonda Macata kvintets "RM5", kā arī projekts "Spectrum Tribute", kad kopā uz skatuves kāpa Juris Kristons, Aivars Hermanis un Vilnis Krieviņš.

Diemžēl plānotais īpašais džeza vilciena reiss no Siguldas uz Rīgu tika atcelts. "A/s "Pasažieru vilciens" darīja zināmu, ka papildus vilcieni Sigulda – Rīga plkst. 01:30 pēc "Siguldas Jazz", kā arī Blūza svētkiem netiks norīkoti. Katram uzņēmumam peļņa ir svarīga, bet šie konkrētie projekti rada zaudējumus," neilgi pirms festivāla paziņoja tā organizatori.