06.10.2015 13:28

Salaspilī demonstrēs dokumentālās filmas par situāciju jaunattīstības valstīs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

9. oktobrī plkst. 19.00 Salaspilī, kultūras namā "Rīgava" dokumentālo filmu mēneša "Ar domu par labāku pasauli" ietvaros tiks demonstrētas dokumentālās filmas, kas vēsta par ekonomisko, ekoloģisko un sociālo situāciju jaunattīstības valstīs.

Filmu mēneša ietvaros biedrība "homo ecos:" sadarbībā ar partneriem reģionos meklēs atbildes uz jautājumu, kā katrs no mums var sniegt palīdzību trūcīgām un mazāk attīstītām valstīm, veicinot ilgtermiņa sociālo, ekoloģisko un ekonomisko attīstību tādā veidā samazinot nabadzību, nodrošinot drošību un mieru pasaulē. Mēs dzīvojam globālā pasaulē, kur notikumi citās valstīs ietekmē Latviju, kā arī katra cilvēka rīcība Latvijā ietekmē cilvēku dzīvi citās valstīs.

Sandija Semjonova filmā "Ar domu par labāku pasauli" tiek skaidrots, ko nozīmē attīstības sadarbība, kāda ir Latvijas loma tajā, kā arī ar piemēriem atspoguļota palīdzība Gvatemalai, Ukrainai un citām valstīm. Filma mudina domāt, ko katrs no mums var darīt, lai izlīdzinātu pasaules attīstību. Filmā ar savu pieredzi dalās bijušais Eiropas Savienības komisārs Andris Piebalgs, kā arī vairāku nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Kārļa Lesiņa filma "Senegāla. Džamagenas stāsts" ir vēstījums par Āfrikas valsti Senegālu, kas tiek uzskatīta par vienu no attīstītākajām un stabilākajām vietām reģionā. Filma atspoguļo Rietumāfrikas cilvēku ikdienu caur skolotāju, zvejnieku un pat šamaņu stāstiem.

Kino seansi ir bez maksas. Pēc filmu noskatīšanās tikšanās ar žurnālistu un vienu no filmas autoriem Sandiju Semjonovu.

Dokumentālo filmu mēnesis "Ar domu par labāku pasauli" notiek oktobrī un novembrī vairāk nekā 30 Latvijas vietās Eiropas gada attīstībai 2015 ietvaros.