24.09.2015 13:26

Līvu laukumā atklāj vides izstādi "Bilžu sēta pilsētā"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Līvu laukumā atklāj vides izstādi "Bilžu sēta pilsētā" Rīgas dome

Turpinot mūzikas un mākslas festivāla "Bildes" 30 gadu jubilejas svinību ieskaņu notikumus, ceturtdien plkst. 16 Rīgā, Līvu laukumā atklāj vides izstādi "Bilžu sēta pilsētā". Tajā būs aplūkojami 138 mākslas darbi, ko veidojuši vairāk nekā 100 Latvijā populāri mūziķi un citas radošās personības.

Septembris ir "Bilžu" mākslas mēnesis, kad, gaidot festivāla koncertus, pilsētas iedzīvotāji un viesi tiek aicināti iepazīt festivāla krāšņās tēlotājmākslas izpausmes. Izstādes "Bilžu sēta pilsētā" darbi tapuši aizvadītā un šī gada festivāla vasaras nometnēs un tikuši izstādīti koncertu laikā, informē "Bilžu birojs". Šogad, papildinot 2014. gada veikumu, mūziķi un mākslinieki radījuši kopdarbu "Bilžu vārti". Abu izstādes daļu apvienojums ļāvis izveidot apjomīgu vides objektu – izstādi "Bilžu sēta pilsētā".

""Bilžu sēta pilsētā" ir kā māksliniecisks un krāsains ceļvedis festivāla dalībnieku domās un sajūtās, ko veido un ar kurām dalās mūziķi, mākslinieki un citas radošās personības. "Bilžu" mūziķi un mākslinieki sētā krāšņu mākslas darbu veidā ir iekrāsojuši savas emocijas, pārdomas, radošās iedvesmas uzplaiksnījumus – to visu var apskatīt, tam var just līdzi, par to var priecāties, un galu gala – pietuvoties. Esam gandarīti, ka 30. jubilejas gadā festivāls var lepoties ar tik plašu izpausmju spektru un uzticamiem dalībniekiem," stāsta festivāla "Bildes" direktore Tija Auziņa.

Izstādes dalībnieki:

mūziķi Ieva Akuratere, Andris Ābelīte, Raimonds Bartaševičs, Mārtiņš Bērtulis, Inese Darkeviča, Jānis Dubavs, Mikus Frišfelds, Igeta Gaiķe, Aigars Grāvers, Normunds Jakušonoks, Jānis Jubalts, Jolanta Mateusa-Kalniņa, Igo, Ilze Kalve, Agita Kaužēna, Uldis Kākulis, Mārtiņš Križevics, Jānis Miltiņš, Laima Miltiņa, Arnis Miltiņš, Inta Grīnberga-Milzarāja, Aldans Milzarājs, Henrijs Eduards Mucenieks, Dace Pūce, Valters Pūce, Juris Riekstiņš, Ikars Ruņģis, Viesturs Samts, Dina Skreitule, Ieva Sutugova, Jevgēnijs Ščapovs, Jānis Vanadziņš, Varis Vētra, Einārs Vītols, Sandra Ziemele, Āris Ziemelis, "Tev un Man";

mākslinieki Krišs Apšenieks, Visvaldis Asaris, Anta Bute, Arvīds Endziņš, Gita Straustiņa, Ināra Garklāva, Mārtiņš Heimrāts, Ieva Kokoreviča, Laila Kocere, Marta Krasta, Sigits Kreivaitis, Līga Križevica, Inguna Krolle-Irbe, Raimonds Ivanovskis, Anatolijs Lomovskis, Inese Mailīte, Ivars Mailītis, Alise Mediņa, Kristofers Metkalfe, Inga Pērkons, Arvīds Plokšta, Indra Puķe, Maija Rezenberga, ROSBY, Jānis Straupe, Valdis Štrāls, Laima Vanadziņa, Inga Zotova, Aleksejs Naumovs, Māra Ulme, Katrīna Šatalova;

mūziķu bērni Līva Kalniņa, Helma Križevica, Kristaps Ruņģis, Gabriela Samule, Gustavs Ziemelis, Niklāvs Ziemelis;

kā arī Rīgas vicemērs Andris Ameriks un personības izaugsmes treneris Andžejs Reiters, režisore Aija Strazdiņa, draugiem.lv pārstāvji Agnese Bite un Krišjānis Mežulis; akcijas "Arī ES – bilžu sētā!" dalībnieces Baiba Ābelīte, Inga Pole, Paula Vanaga un RDMV Formas tekstila dizaina nodaļas studentes.

Vides objekta "Zīmulis" autors Visvaldis Asaris. Visu "Bilžu" logotipu autors Uldis Baltutis.

Festivāla "Bildes 2015" laikā šogad plānotas trīs izstādes. Pirmā no tām jau skatāma tirdzniecības centru "Spice" un "Spice Home" telpās, un būs apskatāma līdz 30. oktobrim.

Jau par gadskārtēju rudens tradīciju kļuvušais mūzikas un mākslas festivāls "Bildes" apvieno dažādu žanru un stilu Latvijas mūziķus, iepazīstina klausītājus ar Latvijas mūzikas aktualitātēm, īpaši festivālam sagatavotiem projektiem, kā arī rosina mūziķu jaunradi tēlotājmākslā. Festivāla laikā notiek ne tikai koncerti, bet arī mūziķu un citu radošo personību mākslas darbu izstādes.