02.06.2012 11:10

Mākslas dienā Baldonē bauda mākslu un torti

Autors  Karina Bērziņa
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mākslas dienā Baldonē bauda mākslu un torti Karina Bērziņa

Jau 24. reizi Baldonē norisinājās Mākslas diena, kuras iniciators ir Baldones Mākslas skolas direktors Tālivaldis Muzikants. 

Skolai ir iedibinājusies tradīcija, ka Mākslas dienā tiek pasniegtas balvas tiem skolēniem, kas izcīnījuši godalgotas vietas starptautiskos zīmējumu konkursos. Apbrīnojumi, ka mazajā Baldonē talantu netrūkst un ik gadu šurp ceļo balvas pat no dažādām pasaules valstīm.

Šogad 16. Kanagavas bērnu mākslas biennālē Japānā, kas dalībnieku ziņā ir viens no lielākajiem bērnu mākslas konkursiem pasaulē, Emīls Kristiāns Muzikants izpelnījās Japānas Fonda Prezidenta balvu, bet Elva Rozenštrauha – Kanagavas pilsētas balvu.

40 starptautiskajā mākslas konkursā Lidicē, Čehijā, zelta medaļu izcīnījusi Baldones mākslas skolas audzēkne Elīza Kauliņa (8 gadi), bet atzinības Garuta Gabriela (6 gadi) un Patrīcija Šulce (7 gadi). Konkursā piedalījās 67 valstis un 26 000 mākslas darbu.

1. vieta tika Patrīcijai Šulcei UNESCO Starptautiskajā mākslas konkursā Goļenovā. Konkurss bija veltīts Česlava Miloša dzejai, bērni gleznoja dzejas iespaidā radušās kompozīcijas. Septiņgadīgā Patrīcija savu 1. vietu ieguva sacensībā ar krietni vecākiem bērniem 7 – 12 gadu vecuma grupā.

Starptautiskajā konkursā "Creative Connections" ASV šogad Baldones laureāti ir Renāte Alferova (12 gadi), Paula Dance (10 gadi), un Marta Veinberga (8 gadi).

Truā pilsētā noslēdzies Starptautiskais UNESCO mākslas konkurss. Tajā piedalījās 2 700 jauno mākslinieku darbi no 40 valstīm un tika piešķirtas 100 godalgotas vietas. Pirmās trīs godalgas piešķirtas Baldones mākslas skolas audzēkņiem! 3 – 5 gadu vecuma kategorijā: Kristiānam Teležņikovam – 1. vieta, Danielam Dreimanim – 2. vieta. 10 – 13 gadu vecuma kategorijā – 3. vieta Rebekai Skolmeistarei.

Kad visi laureāti bija apsveikti, klātesošie varēja apskatīt audzēkņu, pedagogu, pieaugušo mākslas studijas dalībnieku un konkursa "Creative Connections" dalībnieku darbu izstādes. Un te nu patiešām bija ko redzēt – keramika, gleznojumi, filcējumi, tērpu modeļi, zīmējumi, pat apgleznotas malkas pagales.

Bērni drīz vien drūzmējās ap paletes formas torti, kas katru gadu tradicionāli tiek pasniegta Mākslas dienas noslēgumā, to sagrieza skolas direktors un skolotāji, bet pēc tam skolotāji pulcējās skolotāju istabā un vēl dalījās pārdomās par aizvadīto mācību gadu, jo Mākslas diena ir arī pēdējā mācību diena skolā.