24.08.2015 12:09

Siguldā būs apskatāms Luvrā prezentēts latviešu mākslinieces darbs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldā būs apskatāms Luvrā prezentēts latviešu mākslinieces darbs publicitātes

Siguldā būs skatāma multimākslinieces Līgas Skadiņas personālizstāde, kas ir īpaša ar to, ka tajā būs apskatāms arī darbs, kurš šogad ir iekļauts prestižajā grāmatā "The Exposure Award" un nupat tika prezentēts Luvrā.

Izstādē skatāmie darbi tapuši ar vienkāršu foto kameru, neizmantojot attēla apstrādes programmas. Turklāt pašai personālizstādei dots nosaukums "Ceļojums", kas simbolizē ceļojumu, kurā nav robežu vai konkrēta galamērķa.

Izstādes apmeklētāji varēs arī aplūkot L. Skadiņas fotogrāfiju, kas nupat tika izraudzīta organizācijas "SeeMe" organizētajā starptautiskajā konkursā un jūlija vidū "Exposure Award Reception" ietvaros kopā ar citu laureātu fotogrāfijām tika prezentēta Luvrā.

"Esmu ļoti priecīga un gandarīta, ka nepilnu divu gadu laikā, kopš esmu pievērsusies fotografēšanai, mans darbs jau tika rādīts Parīzē, Luvrā. Man ir liels pagodinājums, ka profesionāļi ārzemēs novērtē manu darbu un sasniegumus. Pēdējā laikā saņemu arvien jaunus piedāvājumus no dažādām valstīm, lai piedalos ar saviem darbiem konkursos. Nākamā izstāde būs septembra sākumā – Londonā," par saviem panākumiem teic pati māksliniece.

L. Skadiņa ir dzimusi 1980. gadā Rīgā, bet pašlaik dzīvo gleznainajā Turaidā. Līdz šim pēdējos desmit gadus māksliniece pavadījusi ceļojot. L. Skadiņa gan zīmē, gan glezno, bet fotografēšanai nopietni sākusi pievērsties pirms diviem gadiem. Kopš tā laika fotografēšana kļuvusi par mākslinieces aizraušanos un vienlaickus arī par ceļu, kā iepazīt pasauli un pašai sevi, tā ļaujot noslēgties no ikdienas, iegūstot brīvību un iekšējo mieru.

L. Skadiņas personālizstāde būs apskatāma Siguldā, Mākslas telpā "Siguldas tornis", Ausekļa ielā 10, no 27. augusta līdz 20. septembrim. Izstādes darba laiks: ceturtdienās, piektdienās, sestdienās un svētdienās plkst. 12–17.