20.08.2015 12:53

FOTO: Grafiti Ropažos – māksla, nevis sienu apķēpāšana

Autors  Apriņķis.lv/Ropaži.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Grafiti Ropažos – māksla, nevis sienu apķēpāšana www.ropazi.lv

Ropažu parkā, pie Ropažu estrādes grafiti aktivitātes vadīja profesionāls mākslinieks, Latvijas un Igaunijas Zelta Talantu uzvarētājs – Vadims Čerepanovs. Šī pasākuma mērķis bija attīstīt Ropažu iedzīvotāju mākslinieciskās spējas, apgūstot grafiti mākslu, kā arī pasniegt izveidotos mākslas darbus pasākuma laikā kā dāvanu Ropažiem 810 gadu jubilejā.

Kopskaitā šo pasākumu apmeklēja vairāk nekā 40 cilvēki – bērni, jaunieši un pieaugušie. Par atnākušo ieinteresētību liecināja jautājumi jau pašā sākumā. Tika vaicāts gan par to, kādas ir izmaksas, gan to, cik maksā mākslinieka gleznas, gan kā mākslinieks sāka ar to nodarboties. Pēc sākuma stāstījuma un jautājumiem mākslinieks nodemonstrēja, kā uzgleznot grafiti gleznu, sniedzot dažādus padomus.

Pēcāk ikvienam, kas vēlējās, tika dota iespēja izmēģināt pašam savus spēkus un veidot savu gleznu. Lielākā daļa ar lielu entuziasmu un aizrautību iesaistījās šajā iespējā. Par spīti tam, ka praktiski visi to mēģināja pirmo reizi, darbi sanāca lielākoties ļoti labi.

Ikvienam, kas izveidoja gleznu, tika piedāvāts izveidotās gleznas izstādīt 22. augustā "Ropažiem 810" svētku laikā un pēcāk saņemt savu darbu atpakaļ. Izdevību izstādīt savus darbus izmantoja 20 cilvēki. Izstādītās gleznas ir aplūkojamas līdz 22. augustam Ropažu Kultūras un izglītības centra lielajā zālē.