13.08.2015 10:55

Imanta Ziedoņa mājas dārzā Murjāņos notiks brīvdabas kino vakari

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Imanta Ziedoņa mājas dārzā Murjāņos notiks brīvdabas kino vakari Einārs Binders

Imanta Ziedoņa fonds "Viegli" katru piektdienu no 21. augusta līdz 18. septembrim aicina uz brīvdabas kino vakariem Ziedoņa vasaras mājā Murjāņos, kur mājas dārzā būs iespēja skatīties Imanta Ziedoņa veidoto un iedvesmoto filmu programmu.

"Brīvdabas kino vakari priecēs vietējos Murjāņu iedzīvotājus, kā arī viesus no citām Latvijas vietām. Šī ir iespēja interesentiem aplūkot gan Ziedoņa vasaras māju "Dzirnakmeņi" un tās apkārtni, gan pavadīt vasaras vakarus, iepazīstot latviešu spēlfilmas un dokumentālās filmas, kurām ir saistība ar Imantu Ziedoni. Viesi, kuri piedalīsies sarunā pirms filmas, papildinās stāstījumu", uzsver žurnāliste un viena no fonda "Viegli" dibinātājām Eva Ikstena.

Fonda "Viegli" mediju pārstāve Inga Zālīte pavēstīja, ka kino vakarus īpašus darīs sarunas ar vakara viesiem: hokeja vārtsargu, treneri un fonda "Viegli" dalībnieku Artūru Irbi, kino kritiķi Dairu Āboliņu, režisoru Zigurdu Vidiņu, animācijas filmu režisori Rozi Stiebru un operatoru Ivaru Selecki. Sarunas vadīs Eva Ikstena.

21. augustā tiks rādīta Anša Epnera 1990. gada dokumentālā filma "Es esmu latvietis" (vakara viesis Artūrs Irbe), 28. augustā – Aivara Freimaņa dokumentālā filma "Lomi" (1969.) un vakara viesa Zigurda Vidiņa dokumentālā filma "Mēstepatās" (2013.), 4. septembrī – Aivara Freimaņa spēlfilma "Puika" (1977.; vakara viešņa Roze Stiebra), 11. septembrī – Gunāra Pieša spēlfilma "Pūt, vējiņi!" (1973., Daira Āboliņa), 18. septembrī – Aivara Freimaņa dokumentālā filma "Gada reportāža" (1965.) un vakara viesa Ivara Selecka dokumentālā filma "Gājiens ar krokodilu" (1995.).

Ierašanās uz brīvdabas seansiem no plkst. 20. Kino vakari iesāksies ar sarunu, kurā piedalīsies viesis, bet plkst. 21 sāksies filmas skatīšanās. Ieejas maksa pieaugušajiem – 5 eiro. Pensionāriem un jauniešiem vecumā no 12 līdz 18 gadiem biļetes cena 2,50 eiro. Visi ienākumi tiek ieguldīti fonda "Viegli" mērķu sasniegšanā.

Par savu dalību kino vakarā rīkotāji aicina paziņot iepriekš, pievienojoties pasākumam fonda "Viegli" "Facebook" lapā. Piesakoties Jūs saņemsiet informāciju par nokļūšanu līdz Ziedoņa muzejam. Uzziņai par kino vakariem Ziedoņa muzejā: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai tel. 29252028.

Kino vakarus Ziedoņa muzejā organizē fonds "Viegli", atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.