03.08.2015 10:57

FOTO: Krāšņi nosvinēti Baldones novada svētki

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Krāšņi nosvinēti Baldones novada svētki Baldones novada pašvaldība

Aizvadītajā nedēļas nogalē ar sirsnīgiem koncertiem, daudzveidīgām sportiskajām aktivitātēm, krāšņu balli un ugunspuķēm debesīs tika svinēti Baldones novada svētki.

Kopumā daudzveidīgie Baldones svētku pasākumi ar devīzi "Vienā solī ar tevi" novadā ritēja jau kopš otrdienas. Ar muzicēšanu un sirsnīgu dziedāšanu vairāku dienu garumā iedzīvotājus un pilsētas viesus priecēja vietējie pašdarbības kolektīvi, kā arī viesmākslinieki.

Neiztika arī bez sportiskām aktivitātēm. Piemēram, šķiet, ka visinteresantākais bija tūrisma velobrauciens, kurā, mērojot 30 kilometru garu maršrutu, varēja iepazīt Baldones krogus, kas ceļinieku slāpes veldzēja 19. un 20. gadsimtā. Tāpat sestdien visas dienas garumā savu spēku un izturību ikviens varēja pārbaudīt, piedaloties sporta spēlēs.

Protams, kā jau svētkos pieklājas, baldonieši klāja arī svētku galdu, pagatavojot dažādus kartupeļu ēdienus konkursa "Baldones garšas 2015" ietvaros.

Sestdien mājas mīluļu izstādē novadnieki izrādīja savus labākos draugus – suņus, kaķus, papagaiļus, kaziņas un citus zvērus. Svētku noslēgumā uzstājās grupa "Pērkons", bet azartiskas dejas zaļumballē spēlēja grupa "Buččča". Bet svētku izskaņā Baldones debesis iekrāsoja krāšņas ugunspuķes.