22.07.2015 15:32

Olaines kultūras centra kolektīvi gūst panākumus Eiropas Koru olimpiādē Magdeburgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olaines kultūras centra folkloras kopa "Dzedzieda" Olaines kultūras centra folkloras kopa "Dzedzieda" Olaines kultūras centrs

Eiropas Koru olimpiāde šogad norisinājās Vācijas pilsētā Magdeburgā, pulcējot 3700 dziedātājus no 35 pasaules valstīm. Starp daudzajiem dalībniekiem bija arī divi kolektīvi no Olaines – sieviešu vokālais ansamblis "Undīne" un folkloras kopa "Dzedzieda".

Vokālais ansamblis "Undīne" koncertēt ārpus Latvijas robežām devās pirmo reizi. Olaines kultūras centrā informēja, ka konkursi Magdeburgā notika lielākajās baznīcās un koncertzālēs, kas pašas par sevi ir izcili arhitektūras paraugi. Akustiskās iespējas un skatītāju atsaucība palīdzēja startēt godam un bez liekiem uztraukumiem.

"Izdarījām visu, kas mūsu spēkos, iegūstot 5. pakāpes sudraba diplomu. Brauciena ietvaros uzstājāmies arī draudzības koncertā, kas notika sociālās aprūpes namā, kur mūs laipni uzņēma Magdeburgas tautas koris. Šajā koncertā vēl piedalījās "Ex Gaudio Cordis" no Polijas un Prāgas jauniešu kamerkoris "Abbellimento". Skatītāju labvēlīgā attieksme ļāva arī mums atvērties priekam un dziesmai, kad koncerta noslēgumā visu kolektīvu sniegumā izskanēja garīgā kompozīcija "Dona nobis pacem", " pastāstīja ansambļa "Undīne" vadītāja Sanita Šeflere.

Piedaloties Eiropas koru festivālā, folkloras kopa "Dzedzieda" ieguva jaunu pieredzi.

"Bija satraukums, konkurējot ar liela sastāva un jauniešu koriem no visas pasaules. Konkursā dziedājām lielajā "Johanniskirche" koncertzālē, kur izpildījām sešas latviešu tautasdziesmas. Dziedājām folkloras tradicionālā izpildījumā. Žūrijas locekļi bija ieinteresēti, aplaudēja un kustējās līdzi. Konkursā ieguvām 5. pakāpes sudraba diplomu, aiz sevis atstājot Ķīnas kori un divus Izraēlas korus," par pieredzēto Magdeburgā stāsta folkloras kopas "Dzedzieda" vadītāja Silvija Silāre.

"Glindenbergeres koris mūs uzaicināja sadziedāties draudzības koncertā. Ir gandarījums par iespēju godam pārstāvēt latviešu tautasdziesmu un Olaini. Prieks, ka citiem dalībniekiem ļoti patika mūsu tautastērpi. Jaunās meitenes tika nepārtraukti fotografētas un intervētas. Atmiņā paliks gandarījums par uzdrīkstēšanos dziedāt tik lielā koncertzālē un būt starp pasaules koriem."

Nākamā Eiropas Koru olimpiāde notiks 2017. gadā Rīgā.

Olaines kultūras centra sieviešu vokālais ansamblis "Undīne"Olaines kultūras centra sieviešu vokālais ansamblis "Undīne"