11.07.2015 15:54

Lēdurgas folkloras kopai "Putni" šajos svētkos koncertu gana daudz

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lēdurgas folkloras kopai "Putni" šajos svētkos koncertu gana daudz Einārs Binders

Slapji, izmirkuši, bet priecīgi pēc koncerta "Rotaļu raksti" bija Krimuldas novada Lēdurgas kultūras nama folkloras kopa "Putni". Pie Brīvības pieminekļa kopā ar citiem, kā jau latviešiem svētkos pieklājas, tika iets rotaļās.

Folkloras kopas vadītāja Ilze Kļaviņa portālam "Apriņķis.lv" stāsta, ka viņi, folkloras kopa "Putni", kopumā šajos svētkos ir 11. Taču dažkārt viņu kļūst vairāk, jo dažos Dziesmu svētku koncertos viņiem piebiedrojas arī septiņi Krimuldas tautas deju dejotāji.

"Uz Dziesmu svētkiem visi ir sarosījušies. Mūsu pulciņš ir kupls, un septiņi folkloras kopas dalībnieki svētkos piedalās arī kā dejotāji. Viņi gan visos folkloras pasākumos svētku laikā nevar būt klāt, bet uz dažiem koncertiem atskrien gan," saka I. Kļaviņa.

Krimuldas folkloras kopai šie svētki ir visai raženi, jo nākas piedalīties vairākos koncertos. Dziedāts un muzicēts ir gan svētku atklāšanā Stacijas laukumā, gan Brīvdabas muzejā, gan arī sirsnīgajā folkloras kopu laureātu koncertā "Gudru ņemu padomiņu", kur dziedātas "Putnu" mīļākās kāzu dziesmas.

"Rīgā dzīvojam visu svētku nedēļu jau no paša sākumā. Noguruši no svētkiem neesam un ar nepacietību gaidām Noslēguma koncertu Mežaparka lielajā estrādē, kurā muzicēsim arī mēs," teic I. Kļaviņa jeb, kā saka krimuldieši, "Putnu mamma".

Savukārt paši "putnēni" visos svētku pasākumos piedalās ar lielu prieku un smaidīgi ir arī pat tad, ja rotaļās nākas lēkt pa peļķēm. "Nē, lietus svētkiem netraucē. Tas nekas, ja slapjas kājas! Dziesmu svētki ir liels notikums, un tajos piedalīties vienmēr ir liels prieks," stāsta folkloras kopas dalībniece Lelde, kura prot spēlēt stabuli, kontrabasu, akordeonu, vectēva vijoli, ģitāru un kokli.

Folkloras kopa "Putni" nebija vienīgā folkloras kopa no Pierīgas, kas piedalījās Dziesmu svētku koncertā "Rotaļu raksti". Pie Brīvības pieminekļa rotaļāšanās prieku izbaudīja arī Ropažu novada Zaķumuižas pamatskolas folkloras kopa "Oglīte".