08.07.2015 17:14

FOTO: Siguldas un Inčukalna pūtēju orķestriem – pirmās pakāpes diplomi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Inčukalna novada un mūzikas skolas pūtēju orķestra puišiem pirms finālskates jāiesildās gluži tāpat kā sportistiem pirms starta olimpiskajās spēlēs. Inčukalna novada un mūzikas skolas pūtēju orķestra puišiem pirms finālskates jāiesildās gluži tāpat kā sportistiem pirms starta olimpiskajās spēlēs. Aivars Liepiņš un Ilmārs Znotiņš, dziedundejo.lv

Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku finālkonkursā tika noskaidroti labākie pūtēju orķestri. Trīs grupu kategorijās piedalījās 23 pūtēju orķestri, viņu vidū siguldieši un inčukalnieši.

Pūtēju orķestru sniegumu vērtēja starptautiska žūrija, kuras sastāvā bija Ots Kasks no Igaunijas, Helēna Sinisalo no Somijas, Kazis Daugela no Lietuvas, kā arī Jānis Retenais un Guntis Kumačevs.

A grupā, kurā orķestri izpildīja augstākās grūtības pakāpes skaņdarbus, dalītajā piektajā vietā ierindojās un pirmās pakāpes diplomu saņēma Siguldas Valsts ģimnāzijas un Siguldas mākslu skolas "Baltais Flīģelis" apvienotais pūtēju orķestris "Sudrabskaņa" (vadītāji Elmārs Rudzītis un Arnis Šmitiņš). Savukārt B grupā ar vidējās grūtības skaņdarbiem sesto vietu ieņēma Inčukalna novada un mūzikas skolas pūtēju orķestris Vitālija Ķikusta vadībā. Arī viņiem pienācās pirmās pakāpes diploms.

Par finālskates laureātiem trijās grupās kļuva Rīgas 6. vidusskolas pūtēju orķestris, Pāvula Jurjāna mūzikas skolas pūtēju orķestris no Rīgas un Madonas mūzikas skolas pūtēju orķestris "Vivo".

Pūtēju orķestru sniegumu dziesmu un deju svētku laikā varēs vērot un klausīt 9. jūlijā starptautiskajā izstāžu centrā "Ķīpsalā", kur notiks pūtēju orķestru koncerts "Taures sauc". Koncertā muzicēs 41 orķestris ar 1600 dalībniekiem, un Pierīgu tajā līdz ar abiem finālkonkursa dalībniekiem pārstāvēs Vidzemes jūrmalas mūzikas un mākslas skolas pūtēju orķestris no Saulkrastiem. Savukārt 10. jūlijā plkst. 19.00 pie Brīvības pieminekļa notiks krāšņa pūtēju orķestru defilē programma.

Otrdien vakarā izstāžu centrā "Ķīpsalā"ar vairāku Pierīgas kolektīvu piedalīšanos notika mūsdienu deju lielkoncerts. Pusotra tūkstoša dejotāju vidū bija arī deju grupas no Ķekavas, Salaspils un Saulkrastiem.