08.07.2015 13:13

FOTO: Baldones dziedātāji smaida pirms un pēc koru kariem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Trešdien, 8. jūlijā, Rīgā uz pirmo, turklāt visnopietnāko XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku pasākumu, proti, koru skates finālu, ieradušies labākie dziedātāji no visas Latvijas. Starp viņiem arī Jāņa Dūmiņa Baldones mūzikas skolas 5.–9. klašu koris

Koru kariem jaunieši gatavojās vēl 7. jūlija vakarā, kad pirms atbildīgā notikuma tika izmēģināts, kā skan.

 "Esam pacietīgi, vienmēr smaidīgi un skaisti dziedātāji. Un vakar vakarā mūsu skolā bija mēģinājums pirms skates ar visiem tērpiem," saka kora dalībniece Liza.

Savukārt šorīt jaunieši autobusā no Baldones devās uz Rīgas Latviešu biedrības namu, kur pulksten 10.40 bija paredzēta uzstāšanās skatē. Pirms tam gan meitenes pašas bija pinušas melleņu mētru vainadziņus. Un, kā braucot autobusā atzīst Emīlija, Anna, Līva, Krista un Liza, lielajai žūrijai parādīšot, ka Baldonē dzīvo paši skanīgākie balsu īpašnieki.

Uzreiz pēc skates Vērmanes dārzā ar sajūsmas pilnu lēcienu, kā pēc cītīga darba tas pienākas, tika atzīmēta veiksmīgā uzstāšanās. Viss koris vienbalsīgi atzīst – skatē visas trīs izvēlētās dziesmas "Kalējs kala debesīs", "Skaisti dziedi, lakstīgala" un "Dzied māsiņa skaistu dziesmu" nodziedāja labi. Tagad atliek vien gaidīt finālskates rezultātus, kurus paziņos pulksten 18.

Pēcpusdienā koristi dosies uz Baldones kapiem, kur atdusas novadnieks un leģendārais kordiriģents Jānis Dūmiņš. Pie kapavietas jaunieši noliks ziedus un Baldones mūzikas skolas atbalstītājam diriģentam Jānim Dūmiņam par godu nodziedās kādu dziesmiņu. Kā atzīst Baldones mūzikas skolas direktora vietniece Solvita Freiberga, cerams, ka Jāņa Dūmiņa kapavietas apmeklēšana ik svētkus kļūs par jauku tradīciju.