26.05.2015 16:48

Siguldā atklāta pilsmuižas pasta stacija

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Siguldā atklāta papīrmākslas darbnīcas "Viktora vēstules" trešā sezona un romantiskā Siguldas pilsmuižas pasta stacija, kas tapusi sadarbībā ar VAS "Latvijas Pasts".

Siguldas pilsmuižas pasta stacijā pieejams pašgatavots vēstuļu papīrs, kartītes, aploksnes un īpašā "Viktora vēstuļu" marka. Tā veidota ar "Latvijas Pasta" vietnes www.manapastmarka.lv starpniecību, šajā vietnē ikviens var izveidot savu personalizēto pastmarku Latvijai, Eiropai vai visai pasaulei.

"Latvijas Pasts" "Viktora vēstuļu" pasta staciju ir nodrošinājis ar pastkastīti, sveicienu kartītēm un informatīviem bukletiem par pareizu sūtījumu noformēšanu. Pasta stacijā ikviens var ar spalvaskātu un tušu uzrakstīt sveicienus un tos nosūtīt. Sūtījumus ar sveicieniem no Siguldas var arī glīti noformēt un apzīmogot.

Papīrmākslas darbnīcas apmeklētājus visas sezonas garumā priecēs dažādas izstādes, kuru vēstījumam izmantots pastkartes formāts – darbnīcā tapušā papīrā ielejot senu fotogrāfiju, karšu, zīmējumu attēlus. Šajā sezonā tiks veidots arī Siguldas vēstures stāsts, kas sastāvēs no informācijas avotiem – fotogrāfijām, kas tiks ielietas papīrā, līdz rudenim izveidojot "Siguldiešu vēstures grāmatu".