25.04.2015 13:29

Cūkmens un "Brīnumskapis" nāk klajā ar tīru mežu himnu "Mēs nekļūsim par cūkām!"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Cūkmens un "Brīnumskapis" nāk klajā ar tīru mežu himnu "Mēs nekļūsim par cūkām!" ekrānšāviņš no youtube.com

Cīņā pret mēslošanu dabā Latvijas valsts mežu tēls Cūkmens apvienojis spēkus ar bērnu auditorijā populāro mūzikas, dejas un dzejas programmu "Brīnumskapis". Viņi kopā radījuši tīru mežu himnu "Mēs nekļūsim par cūkām!".

Cūkmens un "Brīnumskapja" komanda dziesmu kopā radījuši, lai dzīvespriecīgā veidā atgādinātu Cūkmena galveno vēstījumu: "Nemēslo mežā! Par cūku pārvērtīsies!". Lielās talkas dienā Cūkmena un "Brīnumskapja" komanda ar lepnumu prezentē jaunās dziesmas videoklipu.

"Pateicoties maniem jaunajiem draugiem – fantastiskajai "Brīnumskapja" komandai – esam radījuši īstu hitu. Dziesma ir jautra un priecīga, taču arī tieša un nepārprotama. Tie, kas mēslo mēžā, ir īsti cūkas un par saviem sliktajiem darbiem ir pelnījuši mācību," stāsta Cūkmens.

Cūkmena dziesmas vārdu un mūzikas autors ir Edgars Šubrovskis, savukārt tās aranžiju veidoja "Brīnumskapja" komanda.

Jaunā Cūkmena tīru mežu himna ir daļa no Cūkmena aktivitātēm šogad. Lai izplatītu tīru mežu vēsti Latvijas bērnudārzos, šajā pavasarī Cūkmens ir aizsācis arī savu pirmo ekoprogrammu "Cūkmena detektīvi". Tās ietvaros bērni jau kopš mazotnes iepazīstas ar tīras vides nozīmi, viņi kļūst par Cūkmena aģentiem, lai viņa prombūtnes laikā ne vien paši ievērotu tīrību, bet aicinātu to darīt arī apkārtējos.