25.04.2015 16:04

"Mūzikas ābece no A līdz Ž" bērnus pārsteigs ar mūzikas eksperimentiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Mūzikas ābece no A līdz Ž" bērnus pārsteigs ar mūzikas eksperimentiem Publicitātes

Šosvētdien plkst. 12 Vidzemes koncertzālē "Cēsis" norisināsies jau ceturtais mūzikas cikla "Mūzikas ābece no A līdz Ž" koncerts, kas šoreiz bērnus pārsteigs ne tikai ar jaunu informāciju par mūziku, bet starpbrīdī – arī ar bērnu zinātnes centra "Z(in)oo" eksperimentiem.

Šajā koncertā programmas autors Andris Sējāns, Vidzemes kamerorķestris un viesmākslinieki – koklētāja Laima Jansone un bērnu vokālā grupa "Knīpas un Knauķi" – dziedās, spēlēs un runās par burtiem I, Ī, J, K un Ķ.

Programmas autors Andris Sējāns atzīst: "Katrs nākamais "Mūzikas ābeces" pasākums kļūst arvien labāks – rotaļīgāks, brīvāks savā mūzikas un informācijas pasniegšanas ziņā. Šie pasākumi ir kā zināma alternatīva, lai bērnus iepazīstinātu ar mūziku, tie ir aizrautīgi un izglītojoši vienlaikus, tie sniedz iespēju līdzdarboties."

Šis cikla koncerts būs divās daļās: pirmajā bērniem būs iespēja uzzināt, kuri mūzikas instrumenti pasaulē ir vispopulārākie, kuri ir mazāk populāri, pašiem tos izmēģināt un atklāt, kuri instrumenti palīdz orķestrim atdarināt smieklus vai putnu skaņas. Otrajā daļā būs iespēja izdziedāties pēc sirds patikas kopā ar Andri Sējānu un Vidzemes kamerorķestri kanonā, uzzināt par slaveniem latviešu komponistiem, noskatīties koklētājas Laimas Jansones un bērnu vokālās grupas "Knīpas un knauķi" priekšnesumus. Turpretī starpbrīdī par izklaidēm būs parūpējies bērnu zinātnes centrs "Z(in)oo".

Nākamais "Mūzikas ābece no A līdz Ž" pasākums būs 24. maijā plkst. 12, un tajā tiks izzināti alfabēta burti L, M un N.

Biļetes var iegādāties koncertzāles kasē darba dienās no plkst. 12 līdz 18, sestdienās un svētdienās no plkst. 12 līdz 16 (tālrunis biļešu rezervācijai 64119922), kā arī "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv.