21.04.2015 14:05

Siguldā sveiks mākslas skolu audzēkņu valsts konkursa laureātus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldā sveiks mākslas skolu audzēkņu valsts konkursa laureātus Jānis Pavlovskis, LNKC

24. un 25. aprīlī Siguldas Mākslu skolā "Baltais flīģelis" notiks valsts konkursa laureātu apbalvošana, mākslas skolu metodisko darbu izstāde un semināri. Konkursa laureātu vidū iekļuvuši arī vairāku Pierīgas mākslas skolu audzēkņi.

Latvijas Nacionālajā kultūras centrā informēja, ka šogad konkursā piedalījās 101 mākslas skolas 458 audzēkņi. Katrs konkursa dalībnieks konkursa finālā piedalījās, veicot divus konkursa uzdevumus – pētniecisko un radošo zīmējumu grafikas tehnikās atbilstoši konkursa tēmai "Kustības attēlojums zīmējumā".

Konkursa žūrija – mākslinieki Ivars Heinrihsons, Liena Bondare, Klāvs Upaciers, Kristīne Graudule – veica apjomīgu un grūtu uzdevumu, izvērtējot vairāk nekā 900 konkursa dalībnieku zīmējumus.

Vidējā vecuma grupā (11–13 g. v.), kurā piedalījās vislielākais audzēkņu skaits, pirmo vietu ieguva Emīls Justs Bite no Ikšķiles Mūzikas un mākslas skolas, otro vietu – Elīna Naumova no Inčukalna novada Mūzikas un mākslas skolas un trešo vietu – Kristiāna Vanaga no Vidzemes jūrmalas Mūzikas un mākslas skolas.

Savukārt vecākajā grupā (14–16 g. v.) Krišjānis Beļavskis no Baldones Mākslas skolas ieguva pirmo vietu, bet Liene Beate Arnicāne no Siguldas Mākslu skola "Baltais flīģelis" – otro vietu.

Žūrijas atzinību izpelnījās arī Patrīcija Prūse no Baldones Mākslas skolas, Egija Smeile no Ķekavas Mākslas skolas, Lūcija Balode un Laura Karakona no Ulbrokas Mūzikas un mākslas skolas, Nikola Vrubļevska no Ikšķiles Mūzikas un mākslas skolas, kā arī Džeina Stoģe no Salaspils Mūzikas un mākslas skolas.

No 24. aprīļa līdz 25. maijam Siguldas novada kultūras namā būs apskatāma valsts konkursa dalībnieku darbu izstāde.

Valsts konkursus mākslā un mūzikā rīkoja Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar mākslas un dizaina profesionālās ievirzes un profesionālās vidējās izglītības iestādēm.