17.05.2012 19:29

Jau astoto reizi aicina Muzeju nakts

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Muzeju nakts karte Rīgas apkaimē. Muzeju nakts karte Rīgas apkaimē. www.muzeju-nakts.lv

Sestdien, 19.maijā, jau astoto reizi Latvijā notiks "Muzeju nakts", kad muzeju durvis apmeklētājiem būs atvērtas līdz pat vēlai naktij arī Pierīgā.

Līdz ar šī gada devīzi "Zilā krāsa – jūra", Muzeju nakts akcija aizsāks trīs gadu tematisko ciklu, kas noslēgsies 2014. gadā. Ciklu veidos trīs krāsas un trīs Latvijas dārgumi - zilā jūra, zaļais mežs un sarkanais dzintars. Cikls tematiski iezīmēs dzintara tapšanas ceļu, vienojot jūru ar mežu un brīnumaino saules akmeni – dzintaru. Trīskrāsu harmonija sasaucas ar Raiņa trīskrāsu saules kodu.

"Šogad Muzeju naktī, ļaujot iemirdzēties zilajai krāsai, skatīsim muzejos jūru un meklēsim atbildes uz Latvijai izšķirošiem jautājumiem: kā šodien un nākotnē saglabāt jūru tīru un bioloģiski bagātu? Kā nosargāt piejūras iedzīvotāju tradicionālo dzīvesveidu? Kā vislabāk ļaut jūrai stiprināt mūsu valsts tautsaimniecību un ekonomisko neatkarību?" vēsta Muzeju nakts organizatori.

Muzeju nakts ir starptautiska akcija, kas vienā un tajā pašā laikā notiek gandrīz visu Eiropas valstu muzejos. Tās laikā muzeju, kultūras iestāžu, grāmatnīcu, radošo darbnīcu, skolu, teātru un citu namu durvis ir atvērtas ilgāk kā ierasts un piedāvā plašu kultūras, izklaides un atrakciju programmu, kā arī ļauj ieskatīties telpās, kurās citkārt ieeja būtu liegta.

Par konkrētiem Muzeju nakts pasākumiem Pierīgas novados portāls "Apriņķis.lv" publicēs rakstu sēriju, sekojiet līdzi informācijai.