16.03.2015 12:57

Rīkos labdarības koncertu krīzes situācijā nonākušu grūtnieču atbalstam

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rīkos labdarības koncertu krīzes situācijā nonākušu grūtnieču atbalstam www.gimenes-supulis.lv

Bez atbalsta palikušo grūtnieču un jauno māmiņu patvēruma mājas "Jaunpalejās" atvēršanai sestdien tiek rīkots labas gribas koncerts "Dziesmas Dzīvībai".

Labas gribas koncerts "Dziesmas Dzīvībai" notiks 21. martā plkst. 15 Rīgā, Vecās Sv. Ģertrūdes baznīcā. Koncertu organizē biedrība "Ģimenes Šūpulis". Koncertā piedalīsies koris "Balsis" un diriģents Ints Teterovskis, Liene Dravniece, Artis Orubs ar draugiem – Loreti Medni, Ritvaru Garozu un Kristianu Priekuli, un Goran Gora. Rīkotāji informēja, ka visi ienākumi kalpos mērķim sniegt atbalstu pirmajām sešām krīzes situācijā nonākušajām grūtniecēm.

"Ģimenes Šūpuļa" dibinātāja Rudīte Brūvere: "Ar pašu un ziedotāju atbalstu Kauguru pagasta "Jaunpalejās" ir tapušas mājas. Patvērums jaunai dzīvībai. Vieta, kur pamestām, nepilngadīgām grūtniecēm un jaunām māmiņām brīdī, kad nepieciešams ģimenes šūpuļa siltums, rast emocionālu un praktisku atspērienu visai turpmākajai dzīvei.

Šis ir mūsu aicinājums un iemesls, kādēļ 2003. gadā tika nodibināta biedrība "Ģimenes Šūpulis". Katrs pastāvēšanas gads pagājis, pamazām augot mūsu atbalstītāju saimei un lēnām virzoties izbūves darbiem, kas pietuvojušies redzamam noslēgumam. Taču, lai patvēruma māja pastāvīgi darbotos, uzņemot gada periodā 12 grūtnieces, gadā ir nepieciešami 38 000 eiro. Tie ir izdevumi par meiteņu ēdināšanu un pirmās nepieciešamības lietām, patvēruma mājas vadītājas jeb mājas mātes algu un saimniecības uzturēšanu."

Koncerta "Dziesmas Dzīvībai" biļešu iegāde iespējama www.ekase.lv vai koncerta dienā pie ieejas. Biļešu cena septiņi eiro, pensionāriem un daudzbērnu ģimenēm – divi eiro.

Pēc koncerta baznīcas pagrabstāvā draudzīga satikšanās kafejnīcā un tirdziņā (par ziedojumiem), iespēja tuvāk iepazīties ar projekta ilgtermiņa līdzgaitniekiem, iespējams, ieraudzīt savu iespēju, vietu, veidu, kā iesaistīties.

Ziedojumus "Ģimenes Šūpuļa" patvēruma mājai var veikt arī ar pārskaitījumu AS "Swedbank" kontā LV42HABA0551005675701.