13.03.2015 12:10

Lidostā "Rīga" apskatāmi Mārupes bērnu zīmējumi

Autors  Apriņķis.lv/www.marupe.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
12 gadus vecās Mārupes Mūzikas un mākslas skolas audzēknes Patrīcijas Reinhardes darbs, kas ieguva žūrijas atzinību 12 gadus vecās Mārupes Mūzikas un mākslas skolas audzēknes Patrīcijas Reinhardes darbs, kas ieguva žūrijas atzinību www.marupe.lv

Lidostā "Rīga" šobrīd apskatāma bērnu un jauniešu zīmējumu izstāde "Ja man būtu tālvadības gaisa kuģis...", kas tapusi konferences "Aviācijas nākotnes perspektīvas" ietvaros. Izstādē aplūkojami arī Mārupes Mūzikas un mākslas skolas un vairāku citu Pierīgas mākslas skolu bērnu zīmējumi.

Gatavojoties izstādei, bērnu uzdevums bija iejusties konstruktoru – izgudrotāju lomā un ar krāsām uz papīra paust savu vīziju "ko es darītu, ja man būtu tālvadības gaisa kuģis".

Mārupes Mūzikas un mākslas skolas pedagoģe Ieva Markēviča-Caruka Mārupes novada pašvaldības portālam pastāstīja, ka darbs nav bijis viegls – radošā darbā attēlot nākotnes tālvadības gaisa kuģu iespējas un izdomāt, ko ar to varētu darīt – glābt slīcējus, dzēst ugunsgrēkus grūti pieejamās vietās, sekot putniem utt.

Labākie no bērnu darbiņiem tika izstādīti starptautiskajā lidostā "Rīga", kur autori kopā ar pedagogiem no Mārupes, Ķekavas, Ulbrokas un Salaspils pašvaldību mākslu skolām pulcējās izstādes atklāšanā. "Izstādes atklāšana bija ļoti skaists pasākums, katrs dalībnieks saņēma piemiņas dāvanas, bērniem bija arī iespēja doties ekskursijā pa lidostu un vērot aizraujošu ugunsdzēsēju šovu," stāsta I.Markēviča-Caruka.

Konferences "Aviācijas nākotnes perspektīva" noslēguma laikā tika apbalvoti labāko darbu autori, tai skaitā Mārupes Mūzikas un mākslas skolas audzēknes Patrīcijas Reinhardes darbs. Patrīcijai atzinības rakstu pasniedza Latvijas Republikas Satiksmes ministrs Anrijs Matīss un EK Mobilitātes un Transporta komisāre Violeta Bulca. Arī skola saņēma pateicības rakstu par piedalīšanos šajā konkursā.