09.03.2015 14:01

Saulkrastos sadejos 27 tautas deju kolektīvi no visas Latvijas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saulkrastos sadejos 27 tautas deju kolektīvi no visas Latvijas www.facebook.com/Saulkrasti

Jau ceturto gadu Saulkrastos notiks tautas deju kolektīvu festivāls "Sasala jūrīna" – 14. martā 18 Saulkrastu sporta centrā sadejos 27 tautas deju kolektīvi no visas Latvijas.

Tāpat kā iepriekšējos gados, Saulkrastu sporta centrā viesosies deju kolektīvi, lai izdejotu gan labi zināmas, gan pavisam jaunas dejas. Paši dejotāji un kolektīvu vadītāji saka, ka tā ir brīnišķīga iespēja gan noslīpēt dejas soli, gan iegūt jaunu pieredzi.

Šogad koncerta tematika saistās ar gadskārtu ritējumu, tādēļ arī dejās redzēsim gada ritējumu no vasaras saulgriežiem līdz nākamā gada vidum. Dažas no dejām, piemēram, "Buobu dancs", Aijas Āres horeogrāfija, izpildīs pat astoņi kolektīvi, savukārt būs arī solo dejas, ko izpildīs viens kolektīvs.

Pavisam šogad festivālā piedalās 27 kolektīvi no visas Latvijas. Līdzās vidējās paaudzes un jauniešu deju kolektīviem dejo arī senioru deju kolektīvi. Koncertu muzikāli kuplinās Iveta un Vidvuds Medeņi.

Skatītājiem tā būs lieliska iespēja kavēties atmiņās par nu jau pagājušajiem dziesmu un deju svētkiem, kā arī ieskatīties, kas gaidāms nākamajos.

Ieeja koncertā brīva.