28.01.2015 13:33

Ulbrokas skolēni demonstrē muzikālus sacerējumus un mākslas darbus

Autors  www.stopini.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ulbrokas skolēni demonstrē muzikālus sacerējumus un mākslas darbus www.stopini.lv

Ulbrokas mūzikas un mākslas skolā norisinājās Jaunrades pēcpusdiena "Neturi žirafi aiz dzīvžoga", kuras mērķis bija veicināt skolas audzēkņu radošās izpausmes – sevis apzināšanos kā radošu personību.

Pasākuma dalībnieki bija skolēni, kuri uzstājās ar saviem muzikālajiem sacerējumiem un prezentēja mākslas darbus. Skolēnu priekšnesumus izvērtēja skolotājs un komponists Alvils Altmanis, skolas direktore Vita Pinne un mākslas nodaļas skolotājs Rolands Vēgners. Par dalību Jaunrades pēcpusdienā skolēni saņēma pateicības ar dažādām nominācijām, kā arī uzklausīja ieteikumus un laba vēlējumus tālākai radošai izaugsmei.

Koncerts atklāja skolēnu daudzšķautņaino dabu. Skolotājs un komponists Alvils Altmanis par redzēto un dzirdēto teica: "Bērni ir daudz nopietnāki savā būtībā, nekā mēs viņus ikdienā redzam, ar neparasti dziļu skatījumu uz dzīvi".

Pirmajā Jaunrades pēcpusdienā piedalījās Reinis Salenieks ar skaņdarbu "Sapnis", Katrīna Zuļģe ar skaņdarbu "Sliekas dzīve", Baiba Barkāne ar gleznojumu "Sun Goddess", Ainis Skrastiņš ar skaņdarbu "Jautro spoku ala jeb improvizācija do minorā", Viktorija Joy Cebotariova ar skaņdarbu "Knipis", Linda Senkāne ar darbu savā autortehnikā "Zvaigžņu lietus", Monta Megija Igaune ar skaņdarbu divās daļās "Sniega karaliene" (1. daļa "Gerda un Kajs", 2. daļa "Ledus pilī"), Lūcija Balode dziedāja dziesmu a capella "Saulriets" (pati arī teksta autore), Jeļizaveta Moškina ar zīmējumu "Pašportrets", kurā panākta viegluma un gaisīguma noskaņa, Eleonora Balode ar austrumnieciskās noskaņās vītu skaņdarbu "Es vēlos būt", Darja Burlačuka ar skaņdarbu "Bez vārdiem", Dana Bule ar mākslasdarbu "Lady Gaga - Applause", Sonora Āboliņa ar skaņdarbu "Apmaldījies tumsā", Roberts Kristiāns Eihe ar skaņdarbu "Krupīt's nesa ūdentiņu", Anastasija Fjodorova ar gleznojumu "Kaķēna Tīnas portrets" un Renāte Ruska ar dziesmu "Nepabeigtā pasaule".