08.12.2011 19:59

Ar ieroci un fotoaparātu

Autors  Ilze Ratniece
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Artūrs Taukuls Afganistānā dienēja 2010. gadā, un līdz ar ieročiem viņam visur līdzi bijis arī fotoaparāts. Artūrs Taukuls Afganistānā dienēja 2010. gadā, un līdz ar ieročiem viņam visur līdzi bijis arī fotoaparāts. Foto: no A. Taukula albuma

Jūdažu Sabiedriskajā centrā patriotisma mēneša beigās, 26. novembrī, atklāta Latvijas armijas 1. kājnieku bataljona kaprāļa Artūra Taukula fotoizstāde, kurā aplūkojamas ainas no Latvijas karavīru dienesta gaitām miera uzturēšanas misijā Afganistānā.

Artūrs Taukuls šajā pasaules karstajā punktā dienēja no 2010. gada jūnija līdz decembrim. Kā viņš sacīja, līdz ar ieročiem visur līdzi bijis arī fotoaparāts. Un, kad Jūdažu Sabiedriskā centra vadītāja Terēzija Boguševica aicinājusi izveidot izstādi, viņš, vispirms saņemot komandieru atļauju, labprāt piekritis. Artūrs atzina, ka dienests armijā, iespējams, ir vistiešākā valsts mīlestības izteiksmes forma, jo, uzvelkot formastērpu, karavīrs apliecina, ka gatavs ziedot dzimtenei dzīvību, to aizsargājot.

Emocionāls pārdzīvojums sanākušajiem bija videofilmas noskatīšanās par Latvijas armijas kareivju piedalīšanos miera uzturēšanas misijā Afganistānā. Filma veltīta četriem kareivjiem, kuri tur gājuši bojā. Izstādes atklāšanas pasākumā piedalījās arī Zemessardzes seržants Ģirts Upītis, kurš iepazīstināja Jūdažu puikas un citus interesentus ar vairākiem līdzi paņemtiem ieročiem, pastāstīja, kādas vienības ir Latvijas armijā un kā iespējams kļūt par jaunsargu vai Latvijas armijas kareivi.