12.01.2015 12:25

Siguldas pašvaldība sadarbosies ar Latvijas Kultūras akadēmiju

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Siguldas pašvaldība vienojusies par sadarbību ar Latvijas Kultūras akadēmiju (LKA) par kopēju projektu realizāciju un iespēju sniegt prakses vietas radošajiem akadēmijas studentiem.

Tāpat, iespējams, šovasar režisore Māra Ķimele Siguldā iestudēs Raiņa "Mīla stiprāka par nāvi", portāls "Apriņķis.lv" uzzināja novada domē.

Siguldas pils kompleksa vadītāja Inga Krišāne stāsta, ka ideja par ilglaicīgu un mērķtiecīgu sadarbību starp akadēmiju un Siguldas novada pašvaldību dzimusi pēc tam, kad pagājušā gada vasarā siguldiešiem bija iespēja Jaunās pils Svētku zālē redzēt Teātra mākslas 3. kursa studentu koncertizrādi "Vēl neesmu dubļos tik dziļi es stidzis..." ar Eduarda Veidenbauma dzeju un Jura Kulakova mūziku Māras Ķimeles režijā.

I. Krišāne atklāj, ka toreiz M. Ķimele sarunā ar Siguldas novada domes priekšsēdētāju Uģi Mitrevicu jokojoties esot teikusi: "Nākamajā vasarā Siguldā iestudēsim Raiņa "Mīla stiprāka par nāvi"." Nu abu sarunās kā viens no pirmajiem kopējiem projektiem tika pārrunāta šīs ieceres realizēšana.

LKA pārstāvji uzsvēruši Siguldas kā kultūras un jaunrades procesiem izcili piemērotas teritorijas potences un piedāvāja sadarbību gan kopēju radošu projektu, gan studentu prakšu, kultūrvides pētniecībā un kultūrizglītības procesu metodiskajā palīdzībā.

Sigulda ir pirmā pašvaldība Latvijā, kurā darbojas profesionālās ievirzes programma teātra mākslā un dejas programma orientēta uz mūsdienu dejas apguvi, tāpēc Mākslu skolas vadība sarunās aicināja Kultūras akadēmiju kļūt par metodiskā atbalsta organizāciju. Līdzīgi arī radošie uzņēmēji var cerēt uz jaunām iespējām, jo LKA ir pasludināta par topošā Latvijas Radošo industriju atbalsta centra attīstītāju, norāda I. Krišāne.

Latvijas Kultūras akadēmijai ir pieredze sadarbībā ar kultūras organizācijām, bet ilgtermiņa sadarbība ar pašvaldību būs pirmā.