07.05.2012 19:30

Ādažu un Baldones jaunieši saņem balvas par izciliem sasniegumiem mākslā

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Talantīgāko jauniešu vidū bija arī Baldones un Ādažu jaunieši, kas Kultūras ministrijas atzinību saņēma par Latvijas vārda pārstāvēšanu pat tālajā Ķīnā un Japānā. Talantīgāko jauniešu vidū bija arī Baldones un Ādažu jaunieši, kas Kultūras ministrijas atzinību saņēma par Latvijas vārda pārstāvēšanu pat tālajā Ķīnā un Japānā. Krišjānis Grantiņš

Pirmdien, 7.maijā, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas LMT kamerzālē apbalvoja kultūrizglītības nozares talantīgākos audzēkņus un viņu skolotājus.

Kultūras ministrijas balvu - diplomu un 87 latus lielu prēmiju - talantīgākie jaunieši un viņu pedagogi saņēma par nozīmīgiem sasniegumiem starptautiskos konkursos, izstādēs un skatēs mākslu nozarēs. Pieteikumus balvai bija iesūtījuši 203 audzēkņi, taču ministrijas atzinību šoreiz guva 53 jaunieši un viņu pedagogi no visas Latvijas, tostarp no Ādažu Mākslas un mūzikas skolas un Baldones Mākslas skolas.


"Esam ļoti talantīga tauta. Mums ir dota maza zeme - divās stundās to var pārlidot dzērves, 15 minūtēs lidmašīna. Tomēr mums ir bezgala gudri un talantīgi jaunieši un Kultūras ministrija ar to ļoti lepojas," sveicot jauniešus un vēlot panākumus arī nākotnē, sacīja Kultūras ministrijas parlamentārā sekretāre Inese Laizāne.

Pieteikumus izskatīja žūrijas komisija ar tās vadītāju - Kultūras ministrijas valsts sekretāra vietnieku Uldi Lielpēteri - priekšgalā, pieaicinot nozares ekspertus no Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas un Latvijas Mākslas akadēmijas. Jauniešus vērtēja trīs nozarēs: mūzikā, mākslā un dejā. Tika vērtēts konkursu nozīmīgums, salīdzinot to nolikumus, programmas, dalībnieku skaitu un valstu pārstāvniecību, un cita konkursus raksturojoša informācija.

Kultūras ministrijas balva jauniešiem par sasniegumiem starptautiskos konkursos, izstādes un skatēs mākslu nozarēs iedibināta 1998. gadā. To savulaik saņēmis pianists Vestards Šimkus, vijolniece Baiba Skride, baletdejotāja Elza Leimane un citi.

Pierīgas talantīgāko jauniešu vidū bija Ādažu Mākslas un mūzikas skolas audzēkne Agneta Dēvita, Nellija Ķelle, Gabriela Milberga-Zuza, Katrīna Podoļska, Baldones mākslas skolas audzēknis Emīls Kristians Muzikants un Elva Rozenštrauha. Savukārt kā talantīgākie pedagogi atzinību guva Ādažu Mākslas un mūzikas skolas skolotājas Agnese Augstkalne, Aija Ausēja-Rudzīte, Daina Grūnvalde un Baldones mākslas skolas skolotāja Iveta Aigare un Tālivaldis Muzikants.