10.12.2014 14:45

Koncertā Ādažos un Ropažos skanēs pasaules skaistākās melodijas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Koncertā Ādažos un Ropažos skanēs pasaules skaistākās melodijas Publicitātes

12. decembrī plkst. 19 Ādažu Kultūras centrā, 13. decembrī plkst. 19 Ropažu Kultūras un izglītības centrā un 23. decembrī plkst. 19 Rīgā, Lielajā Ģildē, norisināsies pasaules skaistāko melodiju koncerts "Ceļojums uz Ziemassvētkiem".

Klausītāji varēs ne tikai doties muzikālā ceļojumā pāri visiem kontinentiem, baudot dažādu valstu skaistākos Ziemassvētku skaņdarbus, bet arī uzzināt, kā šos svētkus svin citviet pasaulē.

Jau vairāk nekā divtūkstoš gadu cilvēki Ziemassvētkus atzīmē visos kontinentos, bet ikvienam visā plašajā pasaulē tie saistās ar savām tradīcijām, savām svētku sajūtām. Pat mūsu pašu zemē Latvijā, katrā mājā un ģimenē Ziemassvētkus svin atšķirīgi. Plašajā pasaulē, dažādām kultūrām bagātajās valstīs Ziemassvētki un Jaungads pārsteidz ar neiedomājamiem paradumiem un tradīcijām.

Kamēr vieni gaida Jēzus piedzimšanas dienu, tikmēr citi atzīmē ziemas saulgriežus. Kaut kur citviet pasaulē cep treju kungu pīrāgu vai peras pirtī, bet citur no savām mājām izmet vecas lietas un nevajadzīgos traukus, lai vairotu labklājību. Taču it visur plašajā pasaulē Ziemassvētkos un Jaunajā gadā cilvēki viens otram vēl laimi, prieku, pārticību un veselību, visur skan skaista mūzika un dzied īpašas dziesmas.

Koncertā "Ceļojums uz Ziemassvētkiem" piedalās: operdziedātāja Ilona Bagele, dziedātājs, komponists un mūziķis, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mākslinieks Andris Ābelīte (balss, trompete), komponists un aranžētājs Artūrs Palkevičs (taustiņinstrumenti, ģitāra), Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra sitamo instrumentu mākslinieks Ernests Mediņš, kā arī jaunās solistes Katrīna Paula Dīringa, Melisa Kovaļova.

Ar pasaules skaistāko melodiju palīdzību mākslinieki aizvedīs ikvienu koncerta klausītāju brīnišķīgā Ziemassvētku ceļojumā, aicinot baudīt gan dažādu valstu tradicionālās Ziemassvētku dziesmas, neapolitāņu klasikas pērles un enerģiskos komponista Astora Pjacollas argentīniešu tango ritmus, gan skaņdarbus no dvēseliskā Andrea Bočelli repertuāra, kā arī citus pasaulslavenus Ziemassvētku un Jaungada skaņdarbus, ko izdziedās Ilona Bagele un Andris Ābelīte, kā arī jaunās solistes kopā ar pavadošajiem mūziķiem.

Muzikālajā Ziemassvētku ceļojumā auksti nebūs nevienam ‒ vai būsiet vienatnē, vai ģimenes un draugu lokā ‒, jo dvēseli sasildīs brīnišķīgās melodijas un lieliskais izpildījums.