03.12.2014 15:28

Rīgā muzicēs čellistu grupa "2CELLOS" no Horvātijas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rīgā muzicēs čellistu grupa "2CELLOS" no Horvātijas Publicitātes

4. decembrī "Arēnā Rīga" viesosies čellistu duets "2CELLOS" no Horvātijas, kurā muzicē Luka Šuličs un Stepans Hausers.

Duets Latvijā muzicēja arī 2011. gadā, iesildot Eltona Džona koncertu Rīgā. Jaunie mūziķi jau paguvuši iemantot atpazīstamību visā pasaulē, apvienojot savā spēlē dažādus mūzikas žanrus un piedāvājot saviem klausītājiem visdažādāko mūziku ‒ sākot no Vivaldi līdz pat "AC/DC".

Kā informē šova producente Latvijā Inga Kadeka, jaunie mūziķi savas turnejas ietvaros jau paguvuši paviesoties ASV, Japānā un vairākās Eiropas valstīs, kā arī piedalījušies televīzijas šovos, piemēram, "The Tonight Show" ar Džeju Leno, "The Ellen DeGeneres Show", "Lopez Tonight" un citos.

Najas Riveras radītais "2CELLOS" kompozīcijas aranžējums iekļuvis "Billboard" 100 labāko hītu desmitniekā.

2013. gada janvārī "2CELLOS" laida klājā otro albumu "In2ition", ko producēja leģendārais Bobs Jerzinins, kurš ir strādājis kopā ar tādām pasaules zvaigznēm kā "Pink Floyd", Aliss Kūpers, "Kiss", "Deep Purple". "2 CELLOS" jaunā albuma ierakstā piedalījušies arī Eltons Džons, Stīvs Vai, Lang Lang, Naja Rivera un Dzukero.

Dueta dalībnieki Šuličs un Hausers čellu sākuši spēlēt jau bērnībā. Šuličs absolvējis slaveno Karalisko mūzikas akadēmiju Londonā, bet Hausers ‒ Karalisko ziemeļu mūzikas koledžu Mančestrā.

Luka Šuličs ir saņēmis vairākas prestižas godalgas: pirmo un speciālo godalgu septītajā Lutoslavska mūzikas konkursā, uzvaru starptautiskajā čella spēles konkursā Varšavā (2009.), kā arī pirmo vietu Eiropas apraides savienības konkursā "Jaunais talants" un Pastrona godalgu Vigmorhollā 2011. gadā.

Stepans Hausers ir strādājis ar tādiem slaveniem klasiskās mūzikas pārstāvjiem kā Mstislavs Rastropovičs, Bernards Grīnhauss, Menhems Preslers un Ivri Gitliss. Stepans ir arī vairāk nekā divdesmit nacionālo un starptautisko mūzikas konkursu uzvarētājs. Divas reizes viņš ir uzstājies princim Čārlzam Bekingemas un Sentdžeimsas pilī.

Abi mūziķi ir spēlējuši prestižākajās klasiskās mūzikas koncertzālēs ‒ Wigmore Hall, Albert Hall, Southbank Centre, Concertgebouw Amsterdamā, Musikverein Vīnē un Berlīnes dramatiskajā teātrī.

"2CELLOS" ir uzstājušies arī kopā ar "Red Hot Chili Peppers", "Queens of the Stone Age" un Džordžu Maiklu. Viņi ir sadarbojušies ar slavenajiem producentiem T-Bone Burnett un Humberto Gatica, kā arī ar leģendāro komponistu Džeimsu Ņūtonu Hovardu.

Biļetes pieejamas "Biļešu servisa" kasēs un interneta vietnē www.bilesuserviss.lv.