11.11.2014 10:39

Vērmanes dārzā Rīgā būs apskatāmi vides objekti "Ieziemots!* Siguldā!" (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vērmanes dārzā Rīgā būs apskatāmi vides objekti "Ieziemots!* Siguldā!" (papildināta) Publicitātes

Festivāla "Staro Rīga 2014" līdzdalības akcijā "Rīgas karnevāls'' būs apskatāmi arī Siguldas vides objekti, kurus Siguldas novada pašvaldība un māksliniece Agnese Melbārde kopā ar radošo komandu piedāvāja aplūkot novadniekiem un viesiem šī gada sākuma Siguldā.

Gaismas festivāls "Staro Rīga 2014" sāksies šajā piektdienā un norisināsies jau septīto reizi. Ņemot vērā to, ka Rīga ir Eiropas kultūras galvaspilsēta, kā arī svinot Latvijas valsts dzimšanas dienu, festivāls šogad solās būt īpaši krāšņs.

Siguldas pašvaldībā informēja, ka īpaši veidotie vides gaismas objekti "Ieziemots!* Siguldā!", kas būs izvietoti apskatei Vērmanes dārzā, ir astoņas ar krāsām, gaismām, trokšņiem un skaņām piepildītas sajūtu "aukstumnīcas" – platformas, kurās sintezēti un elektronizēti vairāki dabas motīvi, kā arī atsevišķas vielas un procesi. Tās ir kā nelielas, sintētiskas gaismas skulptūras. Iedomu un asociāciju spēles.

Jau ziņots, ka siguldieši piedalīsies arī vienā no lielākajiem un tehniski iespaidīgākajiem gaismas festivāla "Staro Rīga 2014" objektiem – portugāļu kompānijas "Ocubo" veidotajā "Gaismas cirkā" ("Circus of Light"), kas priecēs skatītājus uz viesnīcas "Astor" (Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 10) fasādes.

"Šogad festivāls savā attīstībā ir nevis spēris soli uz priekšu, bet gan veicis lielu lēcienu, kļūstot par nozīmīgu starptautisku spēlētāju starp Eiropas gaismas festivāliem – par Rīgu interesējas arī pārējie līdzīgie festivāli un mums ir izdevies uz Latviju atvest lielu daļu no šobrīd pasaulē atzītākajiem māksliniekiem, kas strādā ar gaismas objektiem," uzsver festivāla izpildproducents Mārcis Gulbis.

Festivāla pamatprogrammā iekļauti Latvijas, Lietuvas, Anglijas, Francijas, Kanādas, Portugāles un citu valstu mākslinieku darbi. Tie būs gan starptautiski atzītu gaismas mākslinieku objekti no lielākajiem pasaules gaismas festivāliem, gan arī vairāki īpaši Rīgai veidoti starptautisko mākslinieku jaundarbi.

Festivāla pamatprogrammā iekļauti 22 objekti, un festivāla maršruts vedīs caur Vecrīgu un pilsētas centru. Festivāla karte, kas tapusi sadarbībā ar Uzziņu dienestu 1188 un objektu apraksti pieejami festivāla mājaslapā www.staroriga.lv.

Festivāla karte būs pieejama "Staro Rīga 2014" informācijas centros brīvdabas atpūtas parkā "Egle" (Kaļķa ielā 1), Stacijas laukumā, laukumā pie Laimas pulksteņa, kā arī pie Pulvertorņa (Smilšu iela 20). Informācijas centri darbosies festivāla dienās no plkst.12.00 līdz 23.00. Informatīvie materiāli būs pieejami arī "Narvesen" tirdzniecības vietās visā Rīgā.