30.10.2014 16:07

Garkalnes deju kolektīvs uzstājies Čīlē

Autors  Apriņķis.lv/Garkalne.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Garkalnes deju kolektīvs uzstājies Čīlē www.garkalne.lv

Garkalnes novada vidējās paaudzes deju kolektīvs "Saime" piedalījās Čīles Baleta folkloras organizācijas BAFOCHI rīkotajā 7. starptautiskajā folkloras festivālā "No pasaules malas" Laserenas pilsētā.

Kopā ar Latvijas dejotājiem tajā piedalījās arī deju kopas no Urugvajas, Paragvajas, Meksikas un Čīles, Latvijas Goda konsules Čīles Republikā Ilzes Kuzjukēvičas sniegto informāciju vēsta Garkalnes novada portāls.

Festivālā 19. oktobrī ar latviešu tautas dejām kolektīvs uzstājās vietējās skolās, kā arī priecēja Čīles galvaspilsētas Santjago iedzīvotājus, vietējos latviešus un mācīja latviešu rotaļas un rotaļdejas Latvijas Goda konsulātā Santjago. Dejotāju raito soli papildināja mūziķi, kas piešķīra priekšnesumiem neatkārtojamību.

Kopā ar klātesošajiem latviešu dejotāji veica īpašu uguns rituālu, kas pēc tautas tradīcijām Čīlē tiek veltīts jaunai ģimenei, tā nododot viņiem labus vēlējumus un domas turpmākai dzīvei. Tikšanās laikā valdīja sirsnīga gaisotne, kas ilgi paliks vietējo pasākuma dalībnieku atmiņā.

Šī bija pirmā deju kolektīva "Saime" uzstāšanās Latīņamerikā, kas dejotājiem no Latvijas deva iespēju iepazīt Čīli un izbaudīt šīs zemes krāšņo kolorītu.