27.09.2014 19:38

Foto: Siguldas pils radošajā kvartālā norit demo dienas un akcija "Glezno visi"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas pils kompleksa attīstības stratēģija 2013.–2018. gadam paredz Siguldā attīstīt vidi radošai uzņēmējdarbībai. Siguldas pils kompleksa attīstības stratēģija 2013.–2018. gadam paredz Siguldā attīstīt vidi radošai uzņēmējdarbībai. Ieva Karlsberga

Šajā nedēļas nogalē, 27. un 28. septembrī, Siguldas pils vēsturiskajā kompleksā norisinās pasākums "Divas demo dienas Siguldas pils radošajā kvartālā", kura mērķis ir iepazīstināt siguldiešus un viesus ar plānoto attīstību šajā pilsētas daļā.

Kā novēroja "Apriņķis.lv", pasākuma apmeklētāji var iepazīties ar radošo uzņēmēju darbavietām dažādās nozarēs: ādas apstrādē, tekstilmākslā, sveču liešanā, foto mākslā, rotaslietu darināšanā, papīra liešanā, smilšu gleznu un Siguldas tradicionālo spieķu veidošanā, kā arī kalēja darbnīcā.

Demo dienu laikā Siguldas pils kompleksā apskatāma izstāde "Sigulda. Aizrautības vektors", kas stāsta par vērienīgākajām izmaiņām Siguldas saturā un formā pēdējo četru gadu laikā. Izstādes, kas augustā un septembra sākumā bija apskatāma arī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, atklāšanā Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics atzīmēja, ka līdz ar to Staļļa ēkā tiek dots starts vērienīgām pils kompleksa pārmaiņām, kas tiks pabeigtas Latvijas valsts simtajā jubilejā – 2018. gadā.

Ar savu ideju siguldiešus iepazīstināja tikšanās vieta "Dārzs" ar Egona Reitera personālizstādi "Cilvēks citur" un Aelitas Briedes izstādi "Nosaukums vēl sekos", savukārt ar attālināto darbavietu ideju iepazīstina vide "Re!Būt!", kas dažādu jomu profesionāļus, jauniešus un topošos uzņēmējus aicina darboties Siguldā. Abas dienas teritorijā norisinās akcija "Glezno visi", viesojas "Radio7", savukārt uz pils terases apmeklētājus silda pop-up restorāns "Fazenda".

Pasākuma programma

27. un 28. septembrī no plkst. 12 līdz 19: amatnieku un mākslinieku darbavietas;
izstāde "Sigulda. Aizrautības vektors";
pop-up restorāns „Fazenda";
"Radio7" muzikālais noformējums;
Siguldas kino hronikas;
no plkst. 12 līdz 16 akcija "Glezno visi".

28.septembrī no plkst. 11 līdz 13 "Bērnu rīts" tikšanās vietā "Dārzs", bet plkst. 18 "Secretact" jeb muzikālais pārsteigums. Vēl abas dienas būs skatāmas "Baltic Shorts" skates īsfilmas.