24.09.2014 13:42

Ķekavas novada pārstāvji Lietuvā svin Ražas svētkus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas novada pārstāvji Lietuvā svin Ražas svētkus kekava.lv

20.–21. septembrī Ķekavas novada pārstāvji devās uz vienu no sadraudzības pašvaldībām Raseiņiem Lietuvā, lai piedalītos skaistos rudens svētkos. Šie svētki ik gadu pulcē Raseiņu novada iedzīvotājus, vietējos ražotājus un amatniekus, kā arī viesus.

Lai stiprinātu draudzības saites starp kaimiņvalstīm, vizītē devās Ķekavas novada domes priekšsēdētāja vietnieks sociālajos jautājumos Igoris Malinauskas un deputāts Arvīds Platpers, informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta daļā. Papildus dalībai svētkos nenovērtējama bija iespēja iepazīties un dibināt kontaktus ar citiem Raseiņu sadarbības partneriem no Igaunijas un Polijas.

Svētkus un sirsnīgu uzņemšanu baudīja arī Ķekavas tautas deju ansamblis "Zīle", kas pasniedza lietuviešu draugiem dāvanu krāšņa priekšnesuma veidā. Kā atzīst dejotāji, arī paši saņēmuši kādu ļoti jauku dāvanu – sen nepieredzētu, patiešām lielu skatītāju pulku, kas vēroja uzstāšanos, dzīvoja līdzi priekšnesumiem un pavadīja dejotājus ar skaļiem aplausiem.

Sadraudzība starp Ķekavu un Raseiņiem aizsākusies salīdzinoši nesen – 2012. gadā, sadraudzības līgums parakstīts 2013. gada februārī. Tas paredz sadarbību sporta, tūrisma, uzņēmējdarbības un kultūras jomā. Līdz šim īstenoti vairāki kopīgi pasākumi, un arī turpmāk plānots turpināt iesākto, sadarbojoties kā partneriem Eiropas Savienības finansētos projektos.