11.09.2014 10:10

Siguldā kalnā braukšanā sacentīsies retro automobiļi un motocikli. Būs ko redzēt!

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Youngtimer" ir klasiski automobiļi, kas ražoti 20. gadsimta 60., 70., 80-tajos gados. Šīs kategorijas spēkrati iezīmē jaunu ēru pasaules autobūvē. Laiku, kad automobilis kļūst demokrātisks, ikvienam pieejams, bet tajā pat laikā saglabā ekskluzīvitāti un stilu. "Youngtimer" ir klasiski automobiļi, kas ražoti 20. gadsimta 60., 70., 80-tajos gados. Šīs kategorijas spēkrati iezīmē jaunu ēru pasaules autobūvē. Laiku, kad automobilis kļūst demokrātisks, ikvienam pieejams, bet tajā pat laikā saglabā ekskluzīvitāti un stilu. www.youngtimerrally.lv

Sestdien, 13. septembrī, pulksten 13 Siguldas novadā, pievadceļā pie Lorupes gravas, jau trešo gadu Latvijas Antīko automobiļu klubs rīko "Youngtimer Rally" kalnā braukšanas sacensības "Sigulda 2014".

Kā informē domubiedru apvienība "Youngtimer", pasākums plānots kā veiklības brauciens "Youngtimer" kategorijas automobiļiem jeb spēkratiem, kas ražoti laika posmā no 1967. līdz 1987. gadam. Pasākuma mērķis ir apvienot azartiskus klasisko automobiļu cienītājus, tiem radot drošas un sportiskas aktivitātes.

Pasākumā paredzēti gan veiklības braucieni, gan kalnā braukšanas sacensības uz laiku, kur kopumā piedalīsies 35 automašīnas un 15 motocikli.

Siguldā plānots turpināt kalnā braukšanas tradīciju, kas lielu popularitāti guva 20. gadsimta 60.–70. gados, un tika atjaunota pirms diviem gadiem.

Kvalitatīvai un drošai sacensību norisei 13. septembrī laikā no 13 līdz 16 tiks slēgts viena kilometra garš ceļa posms pievadceļā Lorupes gravai.