18.08.2014 18:21

Dzintaros noslēdzies festivāls "Summertime – aicina Inese Galante"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Festivāls "Summertime – aicina Inese Galante", kas Dzintaru koncertzālē pulcēja vairākus simtus operdīvas talanta cienītājus, noslēdzies ar grandiozu koncertu "GALA Galante".

Koncertā piedalījās spilgtākās ārzemju un pašmāju mūzikas zvaigznes – Inese Galante, Andreas Šāgers, Oļesja Petrova, Rejs Veids, Aleksandrs Antoņenko, Bonita Haimena, Sergejs Jēgers, Intars Busulis, Dons un daudzi citi.

"Šogad mēs sniedzām mūsu klausītājiem desmitgades krāšņākās emocijas. Bija iespēja aizlūgt par Baltijas jūru, dejot līdzi Āfrikas ritmiem, sajust spāņu temperamentu, dziedāt līdzi krievu romancēm, iztrakoties Balkānu mūzikas ekspresīvajos ritmos un aizmirsties, klausoties opermūzikas iespaidīgākos skaņdarbus," stāsta festivāla organizatore, operdziedātāja Inese Galante.

"Tas, ko šogad sajuta klausītāji, ir rūpīgi lolotā festivāla sirds, kurai straujāk pukstēt lika brīnišķīgā festivāla komanda, kas ar neatlaidīgu darbu spēja atvest uz Jūrmalu pasaules līmeņa zvaigznes. Es esmu pārliecināta, ka arī nākamos desmit gadus festivāls ļaus iemirdzēties labākajām pasaules mūzikas zvaigznēm."

Festivāla „Summertime – aicina Inese Galante" producente un Ineses Galantes fonda direktore Diāna Galante atzīst, ka desmitgades festivāls bija izaicinājums, uzliekot kvalitātes latiņu atvest uz Latviju pasaules līmeņa zvaigznes, kas nav bijušas Latvijā vai Baltijā.

"Lielajā kultūras dzīves piedāvājumu klāstā centāmies izcelties, mākslu savienojot ar sabiedrībai aktuālām tematikām. Manuprāt, šogad – desmitajā festivāla gadā – mums ir izdevies uzrunāt ļoti plašu auditoriju gan ar augstvērtīgu mūziķu vārdiem, gan ar jaunradītiem produktiem, piemēram, "Rekviēms – lūgšana par Baltijas jūru", kas neatstāja vienaldzīgu nevienu no koncerta apmeklētājiem."

Festivāla atklāšanas koncerts "Rekviēms – lūgšana par Baltijas jūru" ar "Vides filmu studijas" mākslas kino dokumentācijām par jūru būs skatāms 30. augustā Latvijas Televīzijas 1. kanālā.

Ineses Galantes fonds izveidots ar mērķi organizēt dažāda mēroga koncertus un radoši mākslinieciskus projektus, muzikālās nometnes, meistarklases, koncertēt reģionos un pilsētās visā Latvijā, atbalstīt jaunos talantus – mūziķus, sniedzot viņiem iespēju attīstīt un realizēt savu talantu, bet jau atzītiem Latvijas māksliniekiem, kuri lielākoties uzstājas ārzemēs, palīdzēt regulāri sniegt koncertus arī savā dzimtenē. Fonds arī nodarbojas ar dažādu kultūras un labdarības projektu organizēšanu.