30.07.2014 12:13

"Siguldietis" priecē skatītājus deju kolektīvu festivālā "Soļi smiltīs"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Siguldietis" priecē skatītājus deju kolektīvu festivālā "Soļi smiltīs" publicitātes

Nīcas novada Bernātos 26. jūlijā ar krāšņu un emocionālu kopdeju noslēdzās 14. vidējās paaudzes deju kolektīvu festivāls "Soļi smiltīs", kurā piedalījās arī deju kolektīvs "Siguldietis".

Festivāla laikā kopumā uz deju grīdas kāpa ap 600 dejotāju no 29 tautisko deju kolektīviem. Par tradīciju kļuvušais ikgadējais dejotāju saiets, kas pērn tika organizēts Pavilostā, Nīcas novadā tika rīkots pirmo reizi.

Četru stundu ilgajam lielkoncertam, kas notika kāpās, īpašu burvību piešķīra saulainais laiks un kopības sajūta, kuru radīja dejotāji no Aizputes, Alojas, Džūkstes, Garkalnes, Gaviezes, Jelgavas, Jūrmalas, Kabiles, Kandavas, Krimuldas, Laidzes, Lieģiem, Liepājas, Limbažiem, Rīgas, Robežniekiem, Siguldas, Skultes, Slampes, Smārdes, Tumes, Valdemārpils, Vandzenes, Ventspils, Vērēmiem, Vērgales un Nīcas.

Festivāla laikā dejotājiem pirms lielkoncerta tika nodrošināta iespēja ne vien iemēģināt skatuvi, bet arī piedalīties sportiskās un kolektīvus saliedējošās aktivitātēs - precizitātes, ātruma, uzmanības un citās atraktīvās disciplīnās. Savukārt pludmali rotāja deju kolektīvu radošās izpausmes, kuru laikā no dabiskiem un apkārtnē atrodamiem materiāliem piekrastes smiltīs tika veidotas estētiskas tautisko rakstu zīmes.

Vidējās paaudzes deju kolektīva "Siguldietis" vadītāja Ieva Roķe pēc koncerta pauž gandarījumu par siguldiešu sniegumu, lakoniski uzsverot: "Sigulda ir dejotāju pilsēta!" Tāpat viņa piebilda, ka nākamgad festivāls "Soļi smiltīs" notiks Limbažu novada Skultē, aicinot dalībniekus un skatītājus arī 2015. gada vasarā baudīt aizraujošos deju soļu rakstus, kā arī gūt pozitīvas emocijas.

Festivāls dibināts 1999. gada vasarā ar mērķi veicināt, popularizēt un attīstīt tautas deju nozari Latvijā, kā arī attīstīt tautas deju kolektīvu māksliniecisko izaugsmi. Tā ir iespēja starpposmā starp lielajiem Deju svētkiem dejotājiem satikties, dejot un atpūsties.