22.07.2014 14:24

Doles salu divos īpašos koncertos pieskandinās mūzika

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Doles salu divos īpašos koncertos pieskandinās mūzika publicitātes

Turpinot tradīcijas, Doles salā pie Daugavas muzeja 26. jūlijā un 2. augstā pulksten 16 notiks kamermūzikas koncerti, priecējot ne vien vietējos iedzīvotājus, bet arī muzeja viesus.

Pirmajā koncertā 26. jūlijā būs iespējams dzirdēt popularitāti ieguvušos mūzikas festivāla "Varšavas rudens" 2013. gada pārstāvjus no Spīķeru stīgu kvarteta – vijolnieci Martu Spārniņu, vijolnieku Antti Kortelainenu, altisti Inetu Abakuku un čellistu Ēriku Kiršfeldu. Kopā ar kvartetu muzicēs arī klarnetists, 2013. gada Lielās Mūzikas balvas laureāts Egils Šēfers, kura meistarību Doles salas koncertu apmeklētāji jau ir iepazinuši.

Koncertā varēs dzirdēt vācu (J. Brāmsa un K. M. Vēbera), kā arī latviešu komponistu (J. Vītola un P. Vaska) skaņdarbus. Tāpat klausītājus priecēs arī operas soliste Ieva Parša, kura izpildīs J. Brāmsa un latviešu komponista E. Melngaiļa dziesmas. Pieminot mākslinieci Veru Singajevsku un Margaritu Stārasti, varēs dzirdēt arī dažas E. Īgenbergas komponētās bērnu dziesmas.

Savukārt 2. augustā Doles salu pieskandinās pūtēji no "Sinfonietta Rīga" pūtēju kvinteta ar Ilonu Meiju (flauta), Egilu Upatnieku (oboja), Gunti Kuzmu (klarnete), Jāni Semjonovu (fagots) un Artūru Šultu (mežrags), kas kopā muzicē jau kopš 2007. gada, daudz uzstājoties Latvijā, taču nesen viesojoties arī Somijā. Šajā koncertā skanēs gan V. A. Mocarta un Ž. Ibēra, gan P. Vaska un Dž. Geršvina mūzika.

Koncerta laikā klausītājiem tiks piedāvāts arī īpašs pārsteigums – Latvijas Mūzikas akadēmijas jaunie tenori – Raimonds Počs, Mihails Čulpajevs un Emīls Kivlenieks, kas jau guvuši panākumus koncertos un operas izrādēs. Viņi izpildīs gan latviešu, gan itāļu komponistu dziesmas.